Patria Bank a înregistrat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni

Patria Bank a înregistrat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2017

Patria Bank, rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comercială Carpatica și fosta Patria Bank, a cumulat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, la aproximativ același nivel cu pierderea realizată în primele șase luni ale anului (26,15 milioane lei), potrivit rezultatelor transmise joi Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Pierderea înregistrată în trimestrul III este în scădere față de primele două trimestre ale anului curent (15 milioane lei pierdere în trimestrul I - anterior fuziunii și 11,1 milioane lei pierdere în trimestrul II - o lună anterior fuziunii și două luni post-fuziune), ceea ce arată o reducere substanțială a nivelului pierderilor recurente înregistrate la nivelul băncii (individual), ca efect al fuziunii și al măsurilor de reduceri de costuri aplicate”, arată raportul băncii.

Venitul total din exploatare de 108,6 milioane lei este cu 2% peste nivelul bugetat, iar venitul din exploatare realizat în trimestrul III al anului curent prezintă o creștere cu 24% față de venitul înregistrat în primul trimestru al anului curent, scrie News.ro.

Black Friday 2017. LISTA tuturor ofertelor: de la aur și mașini la bilete de avion și case CITEȘTE ȘI Black Friday 2017. LISTA tuturor ofertelor: de la aur și mașini la bilete de avion și case

”Față de aceeași perioadă a anului precendent veniturile din exploatare înregistrează o scădere de 26% pe fondul scăderii veniturilor din portofoliul de titluri de stat influențată de scăderea nivelului dobânzilor pe piață și în condițiile unor minime scăderi ale veniturilor din comisioane, pe fondul reducerii rețelei de agenții cu 45 de unități față de aceeași perioadă a anului precedent”, se precizează în raportul băncii.

Cheltuielile operaționale au fost de 120,6 milioane lei, în scădere cu 22% față de trimestrul I al anului și cu 19% mai mici față de aceeași perioadă a anului precedent, datorită procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii și optimizării rețelei de unități teritoriale.

”Activitatea de creditare s-a relansat, portofoliul de credite înregistrând un avans de 6% față de începutul anului și 3% peste nivelul bugetat, creând astfel premisele revenirii creșterii veniturilor nete din dobânzi în teritoriu pozitiv în perioadele viitoare”, mai arată raportul băncii.

Patria Bank este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comerciala Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită).

Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank