Patria Credit IFN SA își urcă substanțial profitul

Patria Credit IFN SA își urcă substanțial profitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară specializată în acordarea de microcredite pentru agricultori, a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 milioane lei, înregistrând o creștere de 44%, față de anul 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară specializată în acordarea de microcredite pentru agricultori, a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 milioane lei, înregistrând o creștere de 44%, față de anul 2022. Portofoliul de credite a ajuns la 184 milioane lei, în creștere cu 14% față de finalul anului 2022”, anunță IFN-ul.

Intermediarul care a pus Croația pe harta mondială a ETF-urilor vine și în România. Primul fond străin la BVB. Angajamente pentru comisioane și diferențiale mici. „Venim în România cu multă smerenie, dar și entuziasm.” Profit Piața de Capital.forum pe 13 CITEȘTE ȘI Intermediarul care a pus Croația pe harta mondială a ETF-urilor vine și în România. Primul fond străin la BVB. Angajamente pentru comisioane și diferențiale mici. „Venim în România cu multă smerenie, dar și entuziasm.” Profit Piața de Capital.forum pe 13

Vânzările de credite noi au înregistrat o ușoară creștere față de 2022 (+1%) până la 94 milioane lei, scrie News.ro.

”Instituția a continuat să sprijine micii antreprenori din mediul rural, în special pe cei implicați în legumicultură, să-și dezvolte activitatea, să mențină sau să creeze noi locuri de muncă, construind pe experiența celor peste 20 de ani de activitate în acest domeniu. În 2023, instituția a obținut un profit net de 8.54 milioane lei, în creștere cu 44% față de 2022. În structura portofoliului se menține ponderea ridicată a agriculturii, astfel încât 81% din portofoliul de credite au fost acordate clienților din acest domeniu”, mai arată Patria Credit IFN.

De asemenea, 84% din portofoliul de credite reprezintă credite pentru investiții, iar cea mai mare parte din portofoliu este securizat cu garanții prin programe de garantare oferite de Fondul European de Investiții (InvestEU, Easi).

“Anul 2023 a adus pentru Patria Credit o serie de realizări prin care ne-am menținut în topul instituțiilor financiare nebancare ca actor responsabil și implicat în incluziunea financiară din mediul rural. Prin tot ceea am inițiat și am creat anul trecut am adus pentru micii antreprenori din mediul rural noi resurse și posibilități de dezvoltare. Am încheiat anul prin semnarea contractului cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) ceea ce a reprezentat pentru noi o garantare a rolului și misiunii noastre de implicare în comunitate prin microfinanțare”, spune Raluca Andreica, director general Patria Credit.

În anul 2023, Patria Credit a fost recertificată pentru următorii patru ani, de către Comisia Europeană, îndeplinind 100% din cerințele obligatorii de conformare cu Codul european de bună conduită pentru furnizarea de microcredite. Codul definește un set de standarde comune pentru sectorul microfinanțării din Europa. 

Alături de parteneriatul cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), în 2023, Patria Credit a semnat mai multe acorduri cu parteneri internaționali, printre care și cel cu REDI - Roma Entrepreneurship Development Initiative, ce este unic în piața de microfinanțare din România. Acest parteneriat are ca obiect un împrumut și un plafon de garantare pentru finanțarea antreprenorilor romi, plafon ce a fost utilizat integral până la finalul anului.

În linie cu strategia propusă pentru anul 2023, au continuat proiectele Agritech cu furnizori parteneri de tehnologie agrícolă și proiectul intern de digitalizare și modernizare a întregii arhitecturi IT. Astfel, Patria Credit a parcurs etapele pentru migrarea la o nouă platformă modernizată, proces ce a fost finalizat la începutul anului 2024.

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile antreprenorilor din mediul rural. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 18.000 de clienți finanțați. Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene,

viewscnt
Afla mai multe despre
patria credit
profit