Piața de capital

CONFIRMARE BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania, vinde pe bursă obligațiuni de 40 milioane euro

CONFIRMARE BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania, vinde pe bursă obligațiuni de 40 milioane euro

marţi, 17:04

Sistemul Bursei de Valori București a procesat astăzi tranzacția prin care BT Leasing (BTL), parte a grupului financiar Banca Transilvania, a plasat obligațiuni în echivalent de 40 milioane de euro, operațiune adresată investitorilor instituționali și profesionali din Spațiul Economic European, inclusiv România.

 • Romgaz și 2 companii străine au cerut oficial acces la datele Neptun Deep, perimetrul de gaze din Marea Neagră la care ExxonMobil vrea să renunțe
  Romgaz și 2 companii străine au cerut oficial acces la datele Neptun Deep, perimetrul de gaze din Marea Neagră la care ExxonMobil vrea să renunțe
  marţi, 12:00

  Romgaz, producătorul de gaze controlat de statul român, și încă 2 companii, ambele din străinătate, au cerut oficial Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) acces la informațiile cu privire la perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, la care americanii de la ExxonMobil, ce dețin 50% din drepturile concesiunii și statutul de operator al acesteia, intenționează să renunțe, intenție confirmată oficial pentru Profit.ro de cei de la Exxon.

 • CONFIRMARE MedLife semnează o nouă tranzacție: cumpără unul dintre cele mai moderne centre oncologice din România
  CONFIRMARE MedLife semnează o nouă tranzacție: cumpără unul dintre cele mai moderne centre oncologice din România
  marţi, 10:36

  Rețeaua MedLife a anunțat o nouă achiziție, preluând unul dintre cele mai moderne centre oncologice din România, respectiv Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic (Oncocard) din Brașov, un business anul trecut de aproape 9 milioane euro și 150 de angajați.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Bursele încep cu scăderi o săptămână cheie pentru piețele financiare
  ANALIZĂ PROFIT TV Bursele încep cu scăderi o săptămână cheie pentru piețele financiare
  marţi, 09:05

  Piețele bursiere globale au început cu pierderi o săptămână cheie, plină de evenimente extrem de importante. Astfel, Federal Reserve (FED) și Banca Centrală Europeană (BCE) vor avea miercuri și joi ședințele de politică monetară, în timp ce tot joi 12 decembrie vor avea loc alegerile generale anticipate din Marea Britanie, care sunt importante nu numai pentru a determina viitorul Brexit-ului, ci și pentru a sugera modul în care Banca Angliei (BOE) va putea proceda cu politica monetară în următorii ani.

 • Paul Volcker, bancherul care a ucis inflația din America acum 4 decenii, moare la 92 de ani
  Paul Volcker, bancherul care a ucis inflația din America acum 4 decenii, moare la 92 de ani
  marţi, 07:23

  Fostul șef al Rezervei Federale Americane din anii 1979-1987, Paul Volcker, a decedat. Este cunoscut pentru că a ridicat masiv dobânzile pentru a combate inflația ridicată.

 • Proiectul pentru desființarea ASF și revenirea la fostele CSA, CNVM și CSSPP - respins definitiv
  Proiectul pentru desființarea ASF și revenirea la fostele CSA, CNVM și CSSPP - respins definitiv
  marţi, 07:09

  Proiectul de lege inițiat de trei deputați ALDE privind desființarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost respins definitiv de către Senat și eliminat din procesul legislativ. Inițiat în luna martie a acestui an, proiectul de act normativ urmărea revenirea la fostele instituții care au reglementat, până în aprilie 2013, piața de capital, a asigurărilor și a pensiilor private, respectiv Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

 • Acțiunile europene încep săptămâna în scădere după date dezamăgitoare din China
  Acțiunile europene încep săptămâna în scădere după date dezamăgitoare din China
  luni, 21:23

  Acțiunile europene au început săptămâna în coborâre, în contextul în care datele dezamăgitoare privind exporturile Chinei au evidențiat efectele negative ale conflictului comercial prelungit dintre SUA și China. Totodată, cotațiile petrolului au înregistrat corecții după ce, vineri, au urcat la cel mai ridicat nivel din septembrie, susținute de acordul de reducere a producție semnat de către OPEC și aliații săi.

 • La bursă – corecții pe volume mici. Tranzacție cu 5% din acțiunile Romcarbon
  La bursă – corecții pe volume mici. Tranzacție cu 5% din acțiunile Romcarbon
  luni, 21:00

  La BVB am consemnat o sesiune în care activitatea de tranzacționare a fost redusă, salvată doar de cele 3 acțiuni care vor intra din luna septembrie a anului viitor în structura indicelui All Cap al agenției de evaluare FTSE Russell, ca parte a demersului de promovare a bursei locale la statutul de piață emergentă. Indicele principal a pierdut 0,40%.

 • Furnizorul de materiale și accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj vizează listarea la bursă
  Furnizorul de materiale și accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj vizează listarea la bursă
  luni, 17:21

  Compania MAM Bricolaj (Materiale și Accesorii pentru Mobilier), furnizor de materiale si accesorii pentru mobilier, a deschis al doilea magazin în București, investiție de 250.000 de euro.

 • Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat
  Tullow Oil, în cădere liberă pe bursă. A tăiat estimările de producție și a suspendat dividendele. CEO-ul a demisionat
  luni, 14:23

  Multinaționala britanică de petrol și gaze Tullow Oil a revizuit în scădere țintele de producție pentru 2019 și 2020 și a suspendat acordarea dividendelor către acționari, iar directorul general și-a anunțat demisia. Acțiunile Tullow Oil au pierdut două treimi din valoare în prima parte a tranzacțiilor de luni, în urma acestor decizii.