Piața de capital

Un val de vânzări pe acțiunile bancare la nivel mondial a stricat petrecerea de promovare la statutul de piață emergentă a BVB

Un val de vânzări pe acțiunile bancare la nivel mondial a stricat petrecerea de promovare la statutul de piață emergentă a BVB

21 sep 2020

Indicele principal al bursei românești a suferit un recul de aproape 2,5% în chiar ziua în care 2 acțiuni din structura sa au intrat și în componența indicelui FTSE All Cap. Ziua promovării BVB la statutul de piață emergentă așteptată de an bun s-a suprapus ironic, însă, cu o zi de scăderi majore pe marile burse ale lumii care a contaminat și piața locală. Acțiunea Băncii Transilvania, protagonista momentului intrării pieței locale într-o ligă superioară, a consemnat o scădere de 6,5%.

 • Băncile europene, în picaj după dezvăluirile FinCEN Leaks
  Băncile europene, în picaj după dezvăluirile FinCEN Leaks
  21 sep 2020

  Acțiunile băncilor europene de top scad puternic în prima parte a tranzacțiilor luni, după ce o anchetă jurnalistică publicată în weekend a dezvăluit că Deutsche Bank AG, HSBC, JPMorgan Chase & Co. și mai multe bănci globale au continuat să facă afaceri cu clienți suspectați de spălare de bani și alte infracțiuni financiare.

 • Bursa românească – la prima zi de tranzacționare ca piață emergentă
  Bursa românească – la prima zi de tranzacționare ca piață emergentă
  21 sep 2020

  Acțiunile Băncii Transilvania și Nuclearelectrica intră în indicele FTSE All Cap, ceea ce le aduce pe radarul investitorilor instituționali în piețe emergente care urmăresc agenția de evaluare americano-britanică. La nivelul industriei de brokeraj așteptările sunt dozate prudent, dar estimările sunt în general pentru o îmbunătățire a fluxurilor de capital pe termen mediu.

 • Wall Street a închis în scădere și a înregistrat al treilea declin săptămânal consecutiv
  Wall Street a închis în scădere și a înregistrat al treilea declin săptămânal consecutiv
  19 sep 2020

  Bursa de pe Wall Street a încheiat tranzacțiile de vineri în scădere, iar indicii S&P 500 și Nasdaq au consemnat al treilea declin săptămânal consecutiv, transmite Reuters.

 • Volume excepționale la BVB. Tranzacții-mamut pe acțiunile Băncii Transilvania și Electrica
  Volume excepționale la BVB. Tranzacții-mamut pe acțiunile Băncii Transilvania și Electrica
  18 sep 2020

  Înainte cu câteva ore de anunțul agenției de evaluare FTSE Russell privind includerea în indicele pentru piețele emergente a unor acțiuni listate la BVB, investitori puternici s-au activat pe piața românească, unde transferurile s-au ridicat la 568 milioane lei. Piața reglementată a fost dominată de departe de tranzacții cu acțiuni Banca Transilvania, iar pe segmentul deal schimburile speciale au cumulat echivalentul a 245 milioane lei.

 • Creșterea numărului infecțiilor cu Covid-19 ține bursele pe roșu pentru a doua zi
  Creșterea numărului infecțiilor cu Covid-19 ține bursele pe roșu pentru a doua zi
  18 sep 2020

  Principalele burse europene au închis în scădere pentru a doua zi consecutivă vineri, trase în jos de companiile aeriene și din turism, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infecție cu coronavirus pe continent.

 • Declin bursier puternic pentru companiile europene din domeniul turismului
  Declin bursier puternic pentru companiile europene din domeniul turismului
  18 sep 2020

  Acțiunile marilor companii europene din domeniul turismului scad abrupt în ședința bursieră de vineri, pe fondul îngrijorărilor legate de un nou val al pandemiei de Covid-19. Totodată, investitorii se tem de introducerea unor noi măsuri de izolare în Marea Britanie.

 • Retailerul polonez de fashion Answear, prezent și în România, pregătește listarea la bursă
  Retailerul polonez de fashion Answear, prezent și în România, pregătește listarea la bursă
  18 sep 2020

  Retailerul polonez de fashion Answear.com, prezent în România din 2015, vrea să se listeze pe bursa de la Varșovia până la finele anului.

 • Tranzacții masive pe piața deal de la BVB
  Tranzacții masive pe piața deal de la BVB
  17 sep 2020

  Cu doar o zi înaintea deciziei FTSE Russell de promovare a Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă pe segmentul deal au fost schimburi-gigant, inclusiv unul cu 3% din titlurile Electrica.

 • Tabloul la 8 luni al fondurilor închise listate la BVB: pierderi și penalizări de piață pe linie
  Tabloul la 8 luni al fondurilor închise listate la BVB: pierderi și penalizări de piață pe linie
  17 sep 2020

  Cu excepția SIF Oltenia, toți ceilalți emitenți din structura indicelui financiar BET-FI, consemnează rezultate negative ale exercițiului. Toate acțiunile se tranzacționează cu discounturi față de activele nete, iar în 2 cazuri acestea sunt în zona de 60%.