Piața de capital

Bursele europene, a treia zi consecutivă de revenire. Ședință verde și pe Wall Street

Bursele europene, a treia zi consecutivă de revenire. Ședință verde și pe Wall Street

26 mar 2020

Acțiunile europene au încheiat ședința de joi în urcare cu 2,6%, avansul din această săptămână, generat de măsurile de stimulare economică menite să reducă efectele crizei generate de coronavirus, depășind 11%.

 • GRAFIC Ședință de respiro pe bursa românească
  GRAFIC Ședință de respiro pe bursa românească
  26 mar 2020

  Într-un climat de relativă detensionare în piețele financiare internaționale după vânzările recente pe panică precipitate de epidemia de coronavirus, la Bursa de Valori București am consemnat o ședință de stabilizare, marcată de oscilații mici la nivelul indilor, evoluții divergente la nivelul principalelor acțiuni și unele din cele mai reduse volume din ultimele săptămâni.

 • Impact Developer & Contractor acordă dividende cu randament mai mic de 3% și vizează lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 100 milioane euro
  Impact Developer & Contractor acordă dividende cu randament mai mic de 3% și vizează lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 100 milioane euro
  26 mar 2020

  Compania Impact acordă un dividend brut de 0,04 lei/acțiune și propune un program de răscumpărări pentru acțiuni reprezentând până la 3,64% din capitalul social.

 • Risc cibernetic în creștere pentru entitățile supravegheate de ASF
  Risc cibernetic în creștere pentru entitățile supravegheate de ASF
  26 mar 2020

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția asupra creșterii riscului cibernetic pe piața financiară non-bancară, în condițiile în care activitatea entităților reglementate/supravegheate de către Autoritate se desfășoară, în general, de la distanță, ca măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

 • TeraPlast Bistrița, majorare de capital cu acțiuni gratuite
  TeraPlast Bistrița, majorare de capital cu acțiuni gratuite
  26 mar 2020

  Producătorul de materiale de construcții TeraPlast va acorda acționarilor o acțiune gratuită în contul a fiecare 3 titluri deținute.

 • Bursele au revenit pe scădere, după două zile de creșteri consecutive
  Bursele au revenit pe scădere, după două zile de creșteri consecutive
  26 mar 2020

  Acțiunile europene au revenit pe scădere joi, după două zile de aprecieri consecutive, alimentate de anunțul SUA privind un plan masiv de stimulare a economiei. Investitorii se concentrează pe informațiile privind răspândirea pandemiei de coronavirus și pe costul în vieți umane, în condițiile în care numărul deceselor în state deja puternic afectate, ca Italia și Spania, continuă să crească.

 • Debut neconcludent de ședință la BVB
  Debut neconcludent de ședință la BVB
  26 mar 2020

  După mișcarea de revenire din ultimele 2 sesiuni, piața a deschis într-o încercare de stabilizare pe fondul unei indecizii a investitorilor. Indicii principali staționează în zona nivelurilor de referință, iar cele mai tranzacționate acțiuni au evoluții divergente.

 • Acțiunile europene au închis miercuri în creștere, după o ședință tumultoasă
  Acțiunile europene au închis miercuri în creștere, după o ședință tumultoasă
  26 mar 2020

  Acțiunile europene au închis din nou în creștere, miercuri, după o ședință tumultoasă, investitorii anticipând că vor fi luate noi măsuri de stimulare de către guverne, pentru atenuarea impactului economic al epidemiei de coronavirus, care nu dă semne de încetinire, transmite Reuters.

 • Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au închis în creștere miercuri, pentru a doua zi consecutiv
  Indicii americani Dow Jones și S&P 500 au închis în creștere miercuri, pentru a doua zi consecutiv
  26 mar 2020

  Indicele american S&P 500 a încheiat tranzacțiile de miercuri în creștere pentru a doua zi consecutiv, investitorii așteptându-se ca Senatul să adopte un pachet masiv de măsuri fiscale, de 2.000 de miliarde de dolari, pentru susținerea companiilor și a populației afectate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

 • Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei
  Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei
  26 mar 2020

  În confirmarea unei politici din ultimii ani, Banca Transilvania va acorda acționarilor săi atât dividende, cât și acțiuni gratuite, iar în paralel un program de răscumpărare de dimensiunea celui derulat în prezent este propus acționarilor.