Acțiunile Amer Sports, producătorul rachetelor de tenis Wilson, au crescut cu 3% la revenirea pe bursa din New York

Acțiunile Amer Sports, producătorul rachetelor de tenis Wilson, au crescut cu 3% la revenirea pe bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Amer Sports, producătorul renumitelor rachete de tenis Wilson, a revenit joi la bursa din New York, după ce a vândut acțiuni la un preț redus în oferta sa publică inițială din SUA, la o evaluare de 6,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După o perioadă de secetă a listărilor din ultimii doi ani, analiștii se așteaptă ca ofertele publice inițiale din Statele Unite să își revină în 2024, pe baza așteptărilor pentru o aterizare lină a economiei SUA, scrie News.ro.

Cel mai mare contract din istoria grupului Bittnet CITEȘTE ȘI Cel mai mare contract din istoria grupului Bittnet

Dar redresareaa fost inegală până acum.

Amer Sports, care deține o serie de mărci de sport emblematice, precum Arc'teryx și Salomon, a vândut 105 milioane de acțiuni la prețul de 13 dolari fiecare, pentru a strânge 1,37 miliarde de dolari, miercuri.

Anterior, compania a vizat un interval de preț de 16 - 18 dolari pe acțiuni.

Acțiunile a început să se tranzacționeze la 13,4 dolari fiecare, în creștere cu 3,1% față de prețul IPO, dând companiei o evaluare de 6,5 miliarde de dolari.

Debutul marchează al doilea test major al apetitului investitorilor pentru acțiunile de retail specializate din ultimele luni, după debutul dezamăgitor al producătorul de sandale de lux Birkenstock, la sfârșitul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
amer sports
wilson
bursa