Acțiunile americane scad pentru a patra zi, pe fondul comentariilor Fed

Acțiunile americane scad pentru a patra zi, pe fondul comentariilor Fed

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 nov 2022

Acțiunile americane s-au depreciat pentru a patra zi joi, în contextul în care investitorii au analizat comentariile președintelui Fed privind majorarea dobânzilor și s-au poziționat pentru raportul privind ocuparea forței de muncă în octombrie, care va fi publicat astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 a consemnat un declin de 1,1%, Dow Jones s-a depreciat cu 0,5%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 1,7%.

Rezerva Federală a SUA a majorat, miercuri, rata dobânzii de referință cu 0,75 puncte procentuale, până la 3,65-4%, într-o mutare anticipată de analiști.

Sesiune negativă la bursă. Acțiunile de pe segmentul energie asigură peste jumătate din tranzacții CITEȘTE ȘI Sesiune negativă la bursă. Acțiunile de pe segmentul energie asigură peste jumătate din tranzacții

Investitorii s-au concentrat, însă, pe comentariile președintelui Jerome Powell, care a sugerat că banca centrală este departe de a lua o pauză în campania de creștere a dobânzilor, scrie MarketWatch.

Powell a sugerat, de asemenea, că este posibil ca rata dobânzii-cheie să trebuiască să depășească rata inflației de bază pentru a stopa creșterea galopantă a prețurilor, ceea ce ar înseamna o majorare a dobânzii peste nivelul de 5% pe an.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed