Wall Street a închis în declin abrupt după decizia Fed, în pofida unei creșteri inițiale. Cea mai slabă ședință bursieră post-Fed din ianuarie 2021

Wall Street a închis în declin abrupt după decizia Fed, în pofida unei creșteri inițiale. Cea mai slabă ședință bursieră post-Fed din ianuarie 2021
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 nov 2022
Indicii bursieri americani au închis în scădere abruptă ședința de miercuri, în condițiile în care președintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a menținut, în discursul de după anunțarea deciziei monetare, un ton agresiv pe subiectul măsurilor de combatere a inflației.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a pierdut 2,5%, iar Dow Jones a închis în scădere cu 1,55%.
GRAFIC Românii, pe locul patru în rândul rezidenților din Anglia născuți în străinătate. Creștere de 580% în 10 ani CITEȘTE ȘI GRAFIC Românii, pe locul patru în rândul rezidenților din Anglia născuți în străinătate. Creștere de 580% în 10 ani

Rezerva Federală a continuat cea mai agresivă campanie de înăsprire de după anii 1980 și a anunțat o nouă majorare a dobânzilor, de 0,75 punte procentuale. Dobânda a urcat astfel la cel mai ridicat nivel din 2008.

Indicii bursieri au crescut brusc după anunțarea deciziei, trecând de pe roșu pe verde. Motivul a fost, probabil, speranța investitorilor că Fed va încetini ritmul de înăsprire monetară după cea mai recentă decizie.
 
Ulterior, după discursul lui Powell, S&P 500 a suferit cea mai gravă prăbușire pentru o zi de deciziei monetară a Fed din ianuarie 2021. Acțiunile au coborât decisiv după ce Powell a declarat că Fed mai are "câteva drumuri de parcurs" în ciclul său de politică monetară, adăugând că este prematur să se gândească la o pauză, deoarece ratele ar putea atinge un vârf la niveluri mai ridicate decât se credea anterior.
 
"Este ca și cum investitorii ar fi venit la o casă bântuită și ar fi primit bomboane, dar, odată ce le-au despachetat, au văzut că era broccoli fleșcăit", a declarat Max Gokhman, director de investiții la AlphaTrAI, citat de Bloomberg.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
dobanda
dobanzi
powell
discurs jerome powell