Acțiunile de la București au crescut ușor marți, însă apetitul investitorilor rămâne scăzut

Acțiunile de la București au crescut ușor marți, însă apetitul investitorilor rămâne scăzut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 iun 2016

Acțiunile românești au consemnat un avans firav marți, primul după trei ședințe consecutive de depreciere, însă rulajul rămâne redus, în condițiile în care investitorii sunt precauți înaintea deciziilor de politică monetară din SUA și Japonia și a referendumului din Marea Britanie. Îngrijorările referitoare la un eventual Brexit s-au reflectat într-un nou val de scăderi la nivel european, astfel că indicele Stoxx Europe 600 a închis pe roșu pentru a cincea zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicii BET și BETPlus ai bursei de la București au urcat cu 0,25%, respectiv 0,27%, sprijiniți de evoluția pozitivă a companiilor din sectorul energetic și a titlurilor emise de Fondul Proprietatea (FP), care s-au apreciat cu 1,42%, până la prețul de 0,715 lei.

Valoarea transferurilor a fost însă de numai 15,8 milioane de lei, sub media ședințelor precedente.

Germania se pregătește pentru o volatilitate crescută pe piețe în eventualitatea unui Brexit CITEȘTE ȘI Germania se pregătește pentru o volatilitate crescută pe piețe în eventualitatea unui Brexit

Cel mai lichid emitent astăzi a fost Electrica (EL), cu tranzacții de 4,25 milioane de lei și un câștig la nivelul acțiunii de 0,6%, urmat de Transgaz (TGN), cu un rulaj de aproape 4 milioane de lei și Banca Transilvania (TLV), cu transferuri de 2,16 milioane de lei. Acțiunile operatorului sistemului național de transport de gaze naturale au scăzut cu 0,7%, până la nivelul de 286 lei, în timp ce prețul acțiunii Banca Transilvania a urcat cu 0,2%, la 2,085 lei.

Transferuri de peste 1 milion de lei au mai fost consemnate pentru acțiunile Transelectrica (TEL) și Romgaz (SNG), care s-au apreciat cu 0,4%, respectiv 0,8%.

BET-NG a încheiat ziua cu un avans de 0,2%.

În pofida câștigului de peste 1,4% înregistrat de Fondul Proprietatea, indicele sectorului financiar a avut o evoluție negativă, cauzată, în principal, de deprecierea cu 2,1% a titlurilor SIF Banat-Crișana (SIF1). La scăderea de 0,15% înregistrată la nivelul indicelui a contribuit și SIF Transilvania (SIF3), care a închis pe minus cu aproape 1,5%, dar și SIF Moldova (SIF2), ale cărui acțiuni s-au depreciat cu 0,6%.

În restul Europei, indicele Stoxx Europe 600 a coborât marți pentru a cincea ședință consecutiv, pe fondul incertitudinii sporite înainte de referendumul din Marea Britanie, care va avea loc joia viitoare. Europe 600 s-a depreciat cu 1,9%, după ce luni a scăzut cu 1,1%.

Acțiunile bancare au fost printre cele mai afectate. Banco Popular Espanol s-a depreciat cu 6,1%, Deutsche Bank cu 1,7%, în timp ce Banca Monte dei Paschi di Siena a închis cu o pierdere de 2,7%, potrivit datelor MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bvb
evolutii