Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida declinului petrolului

Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida declinului petrolului
scris 24 aug 2016

Acțiunile europene au închis în creștere miercuri, pentru a treia ședință consecutiv, în pofida faptului că prețul petrolului a coborât abrupt, pe fondul majorării stocurilor din SUA.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,4%, după o creștere de 0,9% în ședința de marți.

Acțiunile au fost susținute și de deprecierea monedei euro, care a pierdut 0,4% în raport cu dolarul, tranzacționându-se la minimul ultimei săptămâni, de 1,1257 de dolari.

O creștere semnificativă a fost înregistrată de acțiunile din sectorul bancar, care au avansat cu 2%.

Petrolul s-a întors pe scădere, pe fondul datelor care indică creșterea stocurilor de țiței din SUA CITEȘTE ȘI Petrolul s-a întors pe scădere, pe fondul datelor care indică creșterea stocurilor de țiței din SUA

Petrolul a revenit pe scădere, după o tentativă de apreciere până la prețul de 50 dolari/baril în ședința precedentă, în condițiile în care acumularea de noi stocuri de țiței în SUA a inversat sentimentul pozitiv generat de informațiile potrivit cărora Iranul ar putea accepta plafonarea producției lunare.

Potrivit datelor anunțate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au crescut, săptămâna trecută, cu 2,5 milioane de barili. Stocurile au avansat, totuși, mai puțin decât indicau estimările publicate marți de Institutul American al Petrolului, care sugerau un avans de 3,5 milioane de barili.

În jurul orei 19:30, ora României, referința globală Brent era în scădere cu 1,9%, la 49 de dolari pe baril, în timp ce West Texas Intermediate se tranzacționa la 46,7 dolari pe baril, cu 3% sub închederea de marți.

Acțiunile europene au reușit să închisă pe verde chiar și în urma publicate miercuri de Biroul Federal de Statistică, potrivit cărora creșterea economiei Germaniei a încetinit în trimestrul al doilea la 0,4%, trasă în jos de investițiile mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa
stoxx europe 600
petrol
brent
wti
iran
germania