Acțiunile europene au închis în scădere accentuată, piețele evaluând perspectivele economice în SUA

Acțiunile europene au închis în scădere accentuată, piețele evaluând perspectivele economice în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Bursele europene au închis în scădere accentuată, deoarece investitorii regionali au reacționat la cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale a SUA și la datele privind inflația din această țară, transmite CNBC.

Indicele Stoxx 600 a închis în declin cu 1,3%, inversând câștigurile ferme de miercuri. Toate sectoarele au terminat în roșu, acțiunile auto conducând pierderile, cu o scădere de 2,4%, după ce au atins cel mai redus nivel din ultimele patru luni în timpul tranzacțiilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Mărcile germane BMW, Mercedes și VW critică tarifele vamale pentru chinezi. „Va porni un război comercial!” CITEȘTE ȘI Mărcile germane BMW, Mercedes și VW critică tarifele vamale pentru chinezi. „Va porni un război comercial!”
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Declinul a apărut în timp ce piața a analizat o serie de știri din sectorul auto de săptămâna aceasta, în special planul Uniunii Europene de a impune tarife mai mari producătorilor chinezi de vehicule electrice și o anchetă din Marea Britanie privind declarațiile companiilor privind emisiile.

Acțiunile grupului francez de IT Atos au scăzut inițial cu 14% după ce a anunțat vânzarea unității sale de consultanță Worldgrid, înainte de a reveni în verde. Compania a acceptat săptămâna aceasta un acord de salvare menit să dilueze în mare măsură acționarii existenți.

Acțiunile platformei de transfer de bani Wise au scăzut cu 15% înainte de a reduce ușor pierderile, după ce fintech-ul britanic și-a redus previziunile privind creșterea și marjele, ca parte a rezultatelor sale pe întregul an.

Investitorii globali analizează, între timp, decizia de miercuri a Fed de a menține dobânda fondurilor federale la 5,25% până la 5,5% și de a anticipa o singură reducere a dobânzii de referință în acest an, față de cele trei estimate anterior.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,97%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 2,09%, iar indicele londonez de referință FTSE

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni