Acțiunile europene au scăzut cu peste 2%, din cauza sectorului tehnologic și a încetinirii economiei chineze

Acțiunile europene au scăzut cu peste 2%, din cauza sectorului tehnologic și a încetinirii economiei chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Acțiunile marilor companii europene au scăzut marți cu peste 2%, la cel mai redus nivel din ultima săptămână, randamentele ridicate ale obligațiunilor guvernamentale având un efect negativ asupra titlurilor companiilor de tehnologie cu ritm ridicat de dezvoltate, încrederea investitorilor fiind afectată și de semnele încetinirii activităților economice în China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 2,2%, cel mai mare declin zilnic din ultimele două luni. Creșterea randamentelor titlurilor de Trezorerie americane semnalează că investitorii se pregătesc pentru dobânzi mai mari și riscul unei inflații persistente, scrie News.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Componenta acțiunilor din sectorul tehnologiei a coborât cu 4,8%, la minimul ultimelor două luni, în concordanță cu tendința negativă a acțiunilor de pe Wall Street.

În același timp, datele arată că creșterea profitului firmelor industriale chineze a încetinit în august pentru a șasea lună consecutiv, criza energetică devenind un pericol tot mai mare pentru producție și profituri.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

”Pandemia rămâne nerezolvată. Economia chineză încetinește, iar autoritățile trebuie să stimuleze puternic în continuare. Fed se pregătește să își normalizeze politica. Iar spectacolul plafonului datoriei (în SUA n.r.) este în curs. Incertitudinile tot mai mari, combinate cu speculațiile ridicate sugerează un parcurs accidentat pe termen scurt”, au scris analiștii firmei BCA Research într-o notă adresată clienților.

Indicele german DAX a scăzut cu 2,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,2%, iar indicele britanic FTSE 100 cu 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii