Acțiunile europene au urcat la un nou record, după deciziile băncilor centrale privind dobânzile

Acțiunile europene au urcat la un nou record, după deciziile băncilor centrale privind dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Acțiunile europene au închis joi la un nou maxim istoric, în urma ultimelor decizii de politică monetară luate de Banca Angliei și Banca Națională Elvețiană, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 0,94% și a depășit recordul stabilit la începutul acestei luni, pentru a închide la 509,95 puncte, scrie News.ro

 Shanghai Electric Hongkong a intrat în România CITEȘTE ȘI Shanghai Electric Hongkong a intrat în România

Aproape toate sectoarele s-au tranzacționat în verde, acțiunile companiilor de tehnologie crescând cu 3,2%, în timp ce titlurile companiilor de utilități au scăzut cu 0,39%.

Banca Angliei a menținut ratele dobânzilor conform așteptărilor, iar acțiunile din Marea Britanie au crescut, pe măsură ce investitorii au digerat detaliile anunțului, descris pe scară largă ca având o tentă favorabilă.

Indicele londonez FTSE 100 a încheiat sesiunea în urcare cu 1,8%, în timp ce lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul american, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut. A fost cea mai bună sesiune a FTSE din septembrie anul trecut.

Banca Națională Elvețiană a surprins mai devreme piața cu decizia de a-și reduce dobânda principală cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, spunând că este posibil ca inflația să rămână sub 2% în viitorul previzibil. Acțiunile băncilor elvețiene au crescut în urma anunțului.

Indicele german DAX a crescut cu 0,88%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,22%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,1%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 1,07%.

Acțiunile americane au urcat joi după ce cei trei indici majori din Statele Unite sau închis miercuri la noi recorduri, în urma celei mai recente reuniuni de politică a Rezervei Federale din SUA. Fed a reiterat așteptările pentru trei reduceri ale ratelor dobânzilor în acest an și a menținut neschimbate costurile de împrumut la reuniunea sa de două zile de politică monetară, care s-a încheiat miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni