Acțiunile Hidroelectrica și restul lumii

Acțiunile Hidroelectrica și restul lumii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 apr 2024

Aproape 2 treimi din activitatea de tranzacționare de la BVB a fost asigurată de titlurile producătorului național de energie hidro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Bursele lumii au evoluat în nota de volatilitate ridicată care a marcat jumătatea acestei luni. În aceste oscilații cu amplitudine diferită de la o piață la alta, indicele DAX40 din Germania a atins minime ale ultimelor 6 săptămâni, context în care și piața de la București a adăugat o ședință negativă în parcursul corectiv pn care indicele principal s-a înscris după atingerea unor maxime istorice în prima parte a lui aprilie.

CONFIRMARE Tranzacție la Electromontaj CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție la Electromontaj

Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,62% și indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,57%, până la nivelul de 16.811,20 de puncte, unde, din punct de vedere tehnic, a trecut sub media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Hidroelectrica și restul lumii

La BVB nu este totuși o piață cu vânzări precipitate. Titlurile Hidroelectrica (H2O), care au adunat transferuri de 63,14 milioane lei, echivalente cu 64,21% din rulajul de 98,32 milioane lei (19,76 milioane euro) al pieței regular, s-au retras cu doar 0,15%, până la prețul de 131,80 lei/acțiune.

Celelalte 2 acțiuni de pe podium au închis sesiunea în staționare, la prețul de 28,40 lei/acțiune titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 8,89 milioane lei, și la prețul de 0,9290 lei/acțiune titlurile One United Properties (ONE), ce au adunat volume echivalente cu 5,24 milioane lei.

GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult CITEȘTE ȘI GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult

Indicii sectoriali au înregistrat deprecieri în linie cu media pieței, respectiv un declin de 0,56% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 60.140,71 de puncte și un recul de 0,59% pentru indicele energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,88%, până la prețul de 0,6790 lei/acțiune, pe a 4-a activitate a zilei, de 3,68 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au pierdut 0,94%, până la prețul de 20,15 milioane lei, în contextul unor transferuri de 2,47 milioane lei.

Au subperformat pieței, cu o depreciere de 1,23%, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au stabilizat la prețul de 20,15 lei/acțiune la finalul unei ședințe în care au întrunit un rulaj de 2,51 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Romgaz (SNG), ce au alunecat cu 0,19% sub referionță, la prețul de 51,70 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica