Acțiunile Prefab sar la bursă după convocatorul pentru AGA de bilanț

Acțiunile Prefab sar la bursă după convocatorul pentru AGA de bilanț
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mar 2023

Producătorul de materiale de construcții Prefab vizează modificarea Actului Constitutiv în primăvară, acordarea de dividende și un plan de recompensare cu acțiuni a conducerii și angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al Prefab București (PREH) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi fiind incluse propuneri de repartizare a profitului net de 7,75 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, aproximativ 450.000 de lei vor fi alocați la rezerva legală, 2,45 milioane lei vor merge la capitolul „alte rezerve” și 4,85 milioane lei vor fi distribuiți către acționari sub formă de dividende.

Astfel, omul de afaceri Marian Miluț ar urma să încaseze 3,37 milioane lei prin Romerica International care deține 69,62% din acțiunile Prefab și frații Ion și Nicolae vor beneficia de 1,28 milioane lei în contul participației de 26,36% pe care o au la companie prin intermediul Celco.

UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză CITEȘTE ȘI UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză

Dividendul brut cu dată a plății 12 iulie este de 0,1000 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 2,3200 lei/acțiune al titlurilor Prefab, oferă un randament de 2,56%. Cotația a sărit la bursă în prima jumătate a orarului de tranzacționare de astăzi cu 7,76%, până la un preț de 2,5000 lei/acțiune, la care randamentul net al dividendului net este de 3,68%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ar urma să fie exprimate voturi asupra modificării Actului Constitutiv pentru prevederi care privesc inclusiv aspecte care țin de majorările de capital, răscumpărări și emitere de obligațiuni.

EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group

Compania vizează derularea unui „stock option plan” prin care să recompenseze cu acțiuni Prefab administratori, angajați și reprezentanți ai conducerii, în limita a 7,5% din capitalul social al societății.

Tot în AGEA acționarii urmează să se exprime asupra prelungirii duratei de utilizare aferente convenției liniei de credit deschisă la Banca Intensa Sanpaolo Romania, în valoare de 7,85 milioane lei. De asemenea, un punct pe ordinea de zi vizează contractarea unui credit în sumă de 10,00 milioane lei de la ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti, în vederea susținerii programului de investiții pentru anul 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
prefab
marian milut
bvb
bursa
celco
dividende