Acțiunile Premier Energy ajung la cota bursei, după o operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei

Acțiunile Premier Energy ajung la cota bursei, după o operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mai 2024

Plasate către investitori la un nivel al indicatorului P/E de 6, titlurile furnizorului de energie electrică Premier Energy debutează în ringul bursier la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Titlurile companiei Premier Energy (PE) se listează la Bursa de Valori București marțea viitoare, după operațiunea de piață închisă cu succes la jumătatea acestei luni. Prețul final al ofertei publice primare a a fost de 19,50 lei/acțiune, menționat de Profit.ro cu câteva ore înaintea închiderii operațiunii de piață în baza unei notificări a terminalului Bloomberg către clienții instituționali.

În cadrul ofertei de listare, furnizorul de electricitate a vândut un număr de 35,94 milioane acțiuni, incluzând cele 4,69 milioane titluri împrumutate pentru programul de stabilizare, potrivit notificării către bursă a intermediarului WOOD & Company. 80% din cantitatea vândută, respectiv 28,75 milioane titluri vor merge către investitorii instituționali, în timp ce restul sunt destinate retailului.

Biofarm își reduce profitul net trimestrial cu o treime CITEȘTE ȘI Biofarm își reduce profitul net trimestrial cu o treime

Numărul de acțiuni distribuite către investitorii persoane fizice la prețul de discount de 18,53 lei/acțiune este de 6,37 milioane titluri care vor merge către portofoliile acestora pe un indice de alocare de 0,1250977375. Alte cu puțin peste 812.000 de acțiuni vor fi acordate retailului la prețul de 19,50 lei/acțiune al ofertei, acestea fiind licitate în ultimele zile ale operațiunii de piață.

Având în vedere distribuția pe tranșe și prețurile aferente, oferta Premier Energy s-a ridicat la 694,60 milioane lei (139,57 milioane euro) și a fost promovată la un indicator P/E ce raportează prețul de piață la câștigul companiei de 6.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
bursa
bvb