Acțiunile Tesla au scăzut puternic miercuri, pentru a doua zi consecutiv, cu peste 9%

Acțiunile Tesla au scăzut puternic miercuri, pentru a doua zi consecutiv, cu peste 9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Acțiunile Tesla au scăzut miercuri cu peste 9%, în urma retrogradării ratingului companiei de către agenția de rating Moody’s, a investigațiilor autorităților americane pentru siguranța transporturilor, legate de un accident fatal, și a îngrijorărilor provocate de producția automobilului Model 3, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăderea de miercuri a acțiunilor Tesla a continuat evoluția negativă de marți a acestora, când au coborât cu 8,2%, la cel mai scăzut nivel din aroape un an, scrie News.ro.

Ttilurile Tesla au scăzut miercuri cu până la 9%, dar ulterior au limitat pierderea la un declin de aproximativ 6,5%, la 260,8 dolari pe unitate.

Moody’s a retrogradat marți seara ratingul Tesla cu o treaptă, de la nivelul B2 la B3, cu perspectivă negativă, afirmând că noul calificativ ”reflectă problemele semnificative de producție ale vehiculului electric de serie Model 3”.

Facebook a început să favorizeze știrile locale la nivelul întregii rețele CITEȘTE ȘI Facebook a început să favorizeze știrile locale la nivelul întregii rețele

Agenția a mai avertizat că Tesla are probleme de lichidități, din cauza fluxului negativ de numerar și a scadențelor obligațiunilor convertibile.

Tesla are obligațiuni convertibile în valoare de 230 de milioane de dolari, care vor ajunge la maturitate în noiembrie 2018, și obligațiuni de 920 de milioane de dolari scandete în martie 2019.

Potrivit Moody’s, Tesla vrea să ajungă la o producție săptămânală de 2.500 de vehicule Model 3, la sfârșitul lunii martie, și la 5.000 de unități pe săptămână în iunie, față de așteptările unei producții de 5.000 de unități pe săptămână până la sfârșitul lui 2017 și de 10.000 de vehicule până la sfârșitul lui 2018.

Tesla urmează să prezinte săptămâna viitoare un update referitor la producția Model 3.

Un alt motiv de îngrijorare pentru investitori este reprezentat de investigațiile deschide de două autorități de reglementare americane, Comisia Națională pentru Siguranța Transporturilor și Administrația Națională pentru Siguranța Transporturilor pe Drumurile Publice, în urma unui accident mortal produs în California pe 23 martie, în care au fost implicate un automobil Tesla și alte două vehicule.

Nu este clar dacă sistemul de control automat al automobilului Tesla era sau nu pornit.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni