Activele fondurilor de pensii private facultative au crescut cu 32%

Activele fondurilor de pensii private facultative au crescut cu 32%
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Fondurile de pensii facultative (pilonul III) aveau active în valoare de 4,42 miliarde de lei, la finalul lunii octombrie, în creștere cu 32% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cele mai multe investiții au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (90%)", se menționează în raport.

Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale

Potrivit sursei citate, valoarea contribuțiilor virate în luna octombrie a fost de 52,9 milioane de lei, în timp ce contribuția medie a fost 158 de lei.

La finalul lunii octombrie, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 2,914 miliarde de lei, respectiv 65,9%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 1,101 miliarde de lei (24,9%). Obligațiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 161,128 milioane de lei, respectiv 3,6% din totalul activelor, iar depozitele cu 117,795 milioane lei (2,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii private facultative
fonduri de pensii pilonul iii
active fonduri de pensii private