Afacerile Șantierului Naval Orșova se prăbușesc, datoriile se dublează. Acțiunile cad la bursă cu 10%. Compania a anunțat însă la începutul anului contracte în valoare de peste 14 milioane euro pentru nordul Europei

Afacerile Șantierului Naval Orșova se prăbușesc, datoriile se dublează. Acțiunile cad la bursă cu 10%. Compania a anunțat însă la începutul anului contracte în valoare de peste 14 milioane euro pentru nordul Europei
scris 13 mai 2022

Șantierul Naval Orșova și-a micșorat de 12 ori veniturile la T1.

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru primul trimestru o prăbușire de 91,97% a veniturilor totale operaționale, la 2,46 milioane lei, de la 30,66 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același interval, cheltuielile totale operaționale s-au redus de pete 7 ori, la 4,11 milioane lei, de la 29,62 milioane lei.

Astfel, compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,69 milioane lei, față de profitul net de 1,51 milioane lei de la T1 2021. Totuși, cum a anunțat Profit.ro, compania are asigurate contracte ce îi pot ameliora drastic performanțele în următoarele trimestre.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Astfel, Șantierul Naval Orșova a încheiat un contract în valoare de 4,33 milioane de euro pentru construcția de nave fluviale. Beneficiarul este firma germană GEFO Gesellschaft fur Oeltransporte mbH, iar termenele de livrare sunt pentru 30 septembrie 2022 și, respectiv 30 noiembrie 2022.

De asemenea, în februarie, compania a semnat un contract în valoare de 6,33 milioane euro pentru construcția și livrarea de nave fluviale. Beneficiar este compania olandeză Gebr.De Jonge Shipbuilding Services, iar termenele de livrare sunt pentru lunile aprilie și, respectiv, iulie ale anuluui viitor. Societatea a încasat un avans, restul de plată fiind la părăsirea Orșova de către respectivele ambarcațiuni.

În ianuarie, compania a raportat un contract de 4,06 milioane euro semnat cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, partener și în alte comenzi.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

La data de 31 martie, activele totale ale companiei erau de 121,43 milioane lei, cu 17,21% mai mari decât de cele de 103,60 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 131,13%, la 34,30 milioane lei, de la 14,84 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova, companie controlată de fonduri alternative de investiții (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are Transilvania Investments), este listată la cota Bursei de Valori București, unde investitorii au primit negativ în piață raportarea trimestrială, acțiunile coborând la jumătatea sesiunii cu 9,43%, la 4,80 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
sif transilvania
bvb
bursa