Ajustarea ex-dividend a acțiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa

Ajustarea ex-dividend a acțiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 oct 2020

Indicii principali de la BVB au pierdut 1,34%, pe volume apropiate de media zilnică a ultimilor ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe sesiuni de expectativă la nivelul investitorilor de la Bursa de Valori București au fost urmate de un impuls de vânzare, în contextul unei zile volatile și pe piețele financiare internaționale. Ziua a fost marcată de corecția ex-dividend, cu 5,03%, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) care au închis la prețul de 2,2650 lei/acțiune o ședință în care au cumulate cele mai mari tranzacții, de 13,23 milioane lei.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 1,38%, până la prețul de 12,84 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 7,65 milioane lei.

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze CITEȘTE ȘI TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze

Sunt mișcările care au tras în jos întreaga piață. Indicii BET Plus și BET au coborât fiecare cu câte 1,34%, ultimul având o închidere la nivelul de 8,879,96 puncte unde, sub aspect tehnic, a întâlnit media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Ajustarea ex-dividend a acțiunilor Băncii Transilvania trage în jos bursa

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 42,74 milioane lei (8,77 milioane euro), cea de-a 2-a activitate, în echivalent 8,61 milioane lei, am consemnat-o pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au suferit un recul de 0,92%, până la prețul de 0,3230 lei/acțiune. La același capitol energetic al cărui indice sectorial a pierdut 0,39%, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au alunecat cu 0,35% sub referință, la prețul de 28,40 lei/acțiune, pe volume de 2,29 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3100 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,24 milioane lei, însă ziua pentru slabă pentru SIF-uri a determinat un declin de 0,38%, până la nivelul de 42.058,75 puncte pentru indicele financiar BET-FI.

În a 2-a zi de prezență în ringul de la BVB, titlurile Holde Agri Invest (HAI) au coborât abrupt, cu 7,18%, până la prețul de 1,3000 lei/acțiune, pe piața AeRO unde a cumulat transferuri de aproximativ 758.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
holde agri invest