Amazon a depășit Microsoft, devenind a treia cea mai mare companie din SUA în funcție de capitalizarea de piață

Amazon a depășit Microsoft, devenind a treia cea mai mare companie din SUA în funcție de capitalizarea de piață
scris 19 feb 2018

Amazon.com a depășit săptămâna trecută Microsoft și a devenit pentru prima oară a treia cea mai mare companie din Statele Unite, în funcție de capitalizarea de piață, relatează MarketWatch.

Acțiunile Amazon au crescut miercuri cu 2,6% și au închis miercuri la un nivel record de 1.451,05 dolari pe unitate. Astfel, capitalizarea bursieră a companiei de comerț online a crescut cu 17,69 miliarde de dolari, la 702,46 miliarde de dolari, În aceeași perioadă, acțiunile Microsoft au avansat cu 1,6%, iar capitalizarea de piață cu 10,78 miliarde de dolari, la 699,22 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Amazon a mai depășit pentru scurt timp Microsoft în timpul tranzacțiilor din 7 februarie, dar a cedat poziția de lider până la închiderea bursei.

BCR, BRD, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania vor să intermedieze pentru Primăria Capitalei o emisiune de obligațiuni de 550 milioane de lei CITEȘTE ȘI BCR, BRD, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania vor să intermedieze pentru Primăria Capitalei o emisiune de obligațiuni de 550 milioane de lei

La 31 ianuarie, Microsoft avea un avans de 29,17 miliarde de dolari față de Amazon, cu o capitalizare de 731,56 miliarde de dolari față de 702,39 miliarde de dolari, când acțiunile Microsoft au atins un nivel record. Dar acțiunile Amazon au scăzut mai puțin decât cele ale Microsoft, iat apoi au crescut mai mult.

După ce a raportat rezultate trimestriale peste așteptări la începutul lunii februarie, Amazon a anunțat că va colabora cu JP Morgan Chase și cu Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffett, pentru îmbunătățirea asistenței medicale a angajaților.

Amazon a mai anunțat că va începe să ofere livrarea gratuită, în două ore, a comenzilor la Whole Foods, prin intermediul serviciului Prime Now.

Investitorii par totodată foarte interesați de posibile proiecte mai mari ale Amazon, în urma informațiilor din presă potrivit cărora retailerul este interesat să se implice în afacerile de aprovizionare a spitalelor, prin înființarea propriului sistem de livrări, și în proiectarea unui cip pentru inteligența artificială, pentru a accelera timpul de răspuns al produselor sale controlate vocal.

Microsoft, pe de altă parte, a raportat rezultate peste așteptări aferente trimestrului al doilea fiscal, după închiderea tranzacțiilor din 31 ianuarie, La începutul săptămânii trecute, compania a anunțat că va colabora cu startup-ul educațional Chlakup.

Acțiunile Amazon au scăzut cu până la 7,7% în perioada 31 ianuarie-9 februarie, iar ulterior au crescut cu 8,3%. Titlurile Microsoft au scăzut cu până la 10,5% în intervalul 31 ianuarie-8 februarie, iar apoi au avansat cu 6,8%.

În schimb, indicele Dow Jones a scăzut cu 4,8% în această lună, iar indicele Nasdaq 100, din care fac parte cele mai mari companii de tehnologie, a pierdut 4%.

Amazon este încă mult în urma Alphabet, compania mamă a Google, care ocupă locul al doilea, cu o capitalizare de piață de 745,47 de miliarde de dolari. Primul loc este deținut de Apple, care are o capitalizare de 849,24 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul, directorul general și cel mai mare acționar al Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume în urmă cu mai multe luni, depășindu-l pe fondatorul Microsoft, Bill Gates. Bezos are în prezent o avere de circa 118 miliarde de dolari, iar Bill Gates de 90,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

La 31 decembrie, Jeff Bezos deținea 78,9 milioane de acțiuni Amazon, respectiv 16,3% din titmpuri, potrivit celor mai recente date raportate la Comisia ameriană pentru bursă și valori mobiliare (SEC). În condițiile în care acțiunile Amazon au crescut cu 24,1% în acest an, Bezos ar putea fi mai bogat cu 22,2 miliarde de dolari în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
microsoft