EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group

EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 14 mar 2023

Fondul de investiții Agista, parte a Impetum Group,  va deveni, în urma unei majorări de capital, cel mai mare acționar al Bittnet, companie listată pe piața principală a BVB. CEO-ul Impetum, Andrei Cionca, spune că domeniul IT se conturează ca a treia mare verticală de business a grupului, alături de industrie și agricultură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Credem în potențialul acestei companii, ne place foarte mult managementul și înțelegem că este loc foarte puternic în România de dezvoltare a unor jucători puternici de IT. De ce? Pentru că România stă pe indicele DESI de digitalizare a economiei pe locul 27 din 27 în UE. Avem rețele puternice, dar este doar un indicator din cele patru componente și la toate celelalte 3 suntem extrem de jos, iar atunci noi putem participa cu acești jucători”, afirmă Cionca într-o discuție cu Profit.ro.

El apreciază că, în industrie, agricultură și IT, România are un potențial foarte mare, o piață largă de desfacere și este foarte bine poziționată geostrategic, astfel încât cele trei domenii pot deveni “vedetele dezvoltării economice a României”.

EXCLUSIV Planul Fortech după ce a fost preluat de grupul american GlobalLogic din Silicon Valley: Ne-am dorit să jucăm în altă ligă. Posibile achiziții de companii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul Fortech după ce a fost preluat de grupul american GlobalLogic din Silicon Valley: Ne-am dorit să jucăm în altă ligă. Posibile achiziții de companii

Impetum Group (format acum din liderul pieței de restructurare și insolvență CITR și fondurile de investiții Roca, Roca X și Agista) a lansat în 2021-2022 primele două holdinguri ale grupului, Roca Industry, respectiv Roca Agri RDF, dar și fondul Agista, primul fond de investiții din România care ajută IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanțează și accelerează creșterea acestora prin intermediul pieței de capital.

Portofoliul Agista cuprinde șase companii, dintre care 4 au activități în domeniul IT: Bittnet Systems, Softbinator Technologies, AROBS Transilvania Software și Global Resolution Experts.

În toamna anului trecut, Agista anunța că deține aproape 7% din Bittnet, grup de companii fondat de frații Mihai și Cristian Logofătu, iar ulterior participația fondului de investiții a crescut la 15,16%. Frații Logofătu, fondatorii companiei, dețin 10,8%, respectiv 10,1%.

Săptămâna trecută, Bittnet a informat investitorii că a atras o rundă de finanțare de aproape 30 de milioane de lei, în două etape: ofertă publică urmată de un plasament privat.

EXCLUSIV Planul fondului londonez Atomico, lansat și condus de co-fondatorul Skype, după prima investiție în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul fondului londonez Atomico, lansat și condus de co-fondatorul Skype, după prima investiție în România

În urma acestor operațiuni, Agista va deveni cel mai mare acționar al Bittnet, fondul participând la plasamentul privat. Fondatorii vor avea a doua cea mai mare deținere.

Bittnet, cel mai mare furnizor de cursuri IT din România, este de asemenea prezent pe segmentele de infrastructură, cloud, securitate cibernetică, aplicații de business și dezvoltare software.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet impetum agista