Augusta Dragic, co-fondator Superbet, intră în Consiliul de Administrație al One United Properties

Augusta Dragic, co-fondator Superbet, intră în Consiliul de Administrație al One United Properties

One Floreasca City

scris 4 apr 2022

Augusta Dragic, co-fondator al grupului Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va intra în Consiliul de Administrație al companiei One United Properties, fondată de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, (BVB: ONE), dezvoltator de proiecte rezidențiale, birouri și mixte.

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, s-a asociat cu Sacha Dragic, co-fondatorul Superbet, în vederea dezvoltării unei rețele naționale de parcuri logistice cu o țintă de 500.000 de metri pătrați în 4 ani, suprafață care le-ar asigura astăzi locul trei în piață.

One United a convocat Adunarea Generală a Acționarilor pentru 26 aprilie 2022. Pe ordinea de zi a AGA se află, printre altele, și aprobarea plății celei de-a doua tranșe de dividende, majorarea de capital social cu aport în numerar, răscumpărarea de acțiuni, precum și alegerea de noi membri ai Consiliului de Administrație.

Consiliul de Administrație propune acordarea celei de-a doua tranșe a dividendelor pentru anul 2021, în valoare de 42,5 milioane de lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Pentru 2021, One United Properties își propune să acorde dividende în valoare brută de 75 milioane de lei. Prima tranșă de dividende în valoare brută de 32,5 milioane de lei a fost aprobată în AGA din septembrie 2021 și plătită în octombrie 2021.

Consiliul de Administrație propune acum acționarilor aprobarea celei de-a doua tranșe în valoare de 42,5 milioane de lei. Dacă va fi aprobat în AGA anuală, dividendele cu o valoare brută de 0,0165 lei per acțiune vor fi plătite la 30 mai 2022. Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială a dividendelor.

Ca membrii ai Consiliului de Administrație, propunerea este următoarea: mandatele tuturor celor șapte membri actuali ai Consiliului de Administrație vor expira pe 26 aprilie 2022. Membrii Consiliului vor fi aleși pentru un mandat de un an, în linie cu standardele internaționale. Candidații propuși de Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Societății sunt Claudio Cisullo (actualul Președinte al Consiliului de Administrație), Victor Cpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoș Manda, Marius Diaconu, toți membri în prezent în Consiliul de Administrație al One United Properties, dar și Augusta Dragic și Magdalena Soucek, două noi propuneri de membri ai Consiliului. 

Augusta Dragic a co-fondat Grupul Superbet în 2008 împreună cu Sacha Dragic.

Magdalena Soucek a ocupat funcția de Country Managing Partner pentru EY în Republica Cehă din 2008 până în decembrie 2021. 

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

În cadrul AGA din aprilie, acționarii vor vota și o operațiune de majorare a capitalului social cu aport în numerar. One United Properties intenționează să atragă de la investitori capitaluri proprii de până la 500 de milioane de lei într-o operațiune de majorare a capitalului social prin emiterea a 330.017.986 de noi acțiuni. Majorarea de capital planificată ar fi a cincea pentru companie, care în iulie 2021 s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București după ce a atras cu succes 252 milioane de lei în urma unui IPO.

Capitalul atras în urma majorării va susține strategia de creștere a One United Properties, permițând companiei să profite de oportunități suplimentare din piață. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări, în conformitate cu pipeline-ul solid al companiei din prezent, în timp ce poziția actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. Dezvoltatorul se concentrează cu preponderență pe investiții în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

Alte subiecte aflate pe listă în AGA includ propunerea Consiliului de Administrație de a aproba răscumpărarea de acțiuni în scop de trezorerie în limită totală de 10 milioane de lei, la un preț de achiziție maxim de 1,75 lei per acțiune.

One United Properties a raportat o cifră de afaceri record de 675 milioane lei în 2021, o creștere cu 54,37% față de rezultatele anului 2020. Compania a vândut, în această perioadă, 699 de apartamente, 926 de locuri de parcare și 69 de spații comerciale. One United a obținut un profit net de 506,40 milioane lei, aproape triplu comparativ cu cel de 176,93 milioane lei din anul anterior.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

One United Properties a vândut anul trecut 7 dintre cele mai scumpe locuințe tranzacționate pe piața din București, inclusiv cea mai scumpă proprietate vândută în 2021, potrivit unui clasament realizat de Profit.ro. Cele mai mari zece tranzacții realizate numai de One United Properties în 2021 au însumat 34,12 milioane de euro, potrivit datelor transmise Profit.ro de către reprezentanții companiei.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties estimează venituri de 1,52 miliarde de lei și un profit net de 548,7 milioane de lei în 2022.

Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidențiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista. Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
magdalena soucek
augusta dragic