PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

În primul trimestru al anului, piața de criptomonede a fost caracterizată de foarte multă volatilitate și instabilitate, pe de-o parte din cauza războiului de la graniță, care a afectat totodată și bursele din întreaga lume, iar pe de altă parte pe fondul inflației galopante înregistrată la nivel global. Toată această incertitudine însă poate avea și efecte pozitive. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Este un lucru pozitiv pentru omul de rând. Un procent tot mai ridicat al populației începe să se teamă pentru economiile sale pentru că, într-un astfel de mediu inflaționist, banii ținuți la saltea sau chiar ținuți și în bancă, la un depozit cu o dobândă foarte mică, duc la pierderi.  Astfel că investitorii caută noi metode de a-și securiza banii, iar în acest sens monedele virtuale ar putea să fie o variantă. Aici vorbim despre monedele mari, care oferă și un potențial de câștig mai ridicat, dar și un grad de risc mai ridicat”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Radu Puiu, Financial Analyst XTB România.

PROFIT NEWS TV Bogdan Iliescu, CEO BankSpot: Urmează să demarăm negocierile cu Banca Transilvania. Vrem să ne extindem serviciile și în domeniul imobiliar și cel al brokerajului CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Bogdan Iliescu, CEO BankSpot: Urmează să demarăm negocierile cu Banca Transilvania. Vrem să ne extindem serviciile și în domeniul imobiliar și cel al brokerajului

În ultimele zile, piața globală de criptomonede s-a aflat în zona verde, valoarea globală a acesteia ajungând la peste 2 miliarde de dolari. Dominanța Bitcoin se menține la un nivel ridicat, de 41,9%, această monedă fiind considerată un etalon pentru performanța întregii piețe. 

„Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. S-a observat o corelație directă între cele două, în ultima perioadă. Iar această tendință va persista. Investitorii tind să se uite în continuare atât la burse, cât și la monedele virtuale ca la un activ de risc. Iar în momentul în care aceștia se tem, fie de potențialul unui conflict militar, fie de alte aspecte, precum situația petrolului, atunci aceștia tind să fie mai temperați, mai precauți și să se orienteze către active mai sigure, precum obligațiunile de stat, aurul”, spune Radu Puiu. 

PROFIT NEWS TV Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier: Cheltuielile noastre cu carburantul aproape că s-au dublat. S-ar putea să ieșim un pic șifonați CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier: Cheltuielile noastre cu carburantul aproape că s-au dublat. S-ar putea să ieșim un pic șifonați

Prețurile la criptomonede rămân în continuare sensibile la șocuri, având în vedere că piața este foarte interconectată. Analystul XTB avertizează investitorii în criptomonede că riscurile de pierdere sunt la fel de ridicate ca și potențialele câștiguri. 

„Faptul că câștigurile pot să fie extrem de ridicate este unul dintre aspectele care atrage foarte mulți investitori. Vorbim de mii de procente, zeci de mii de procente în anumite cazuri, iar acest lucru duce la apariția unui val de adrenalină. Dar, în același timp, cu astfel de caștiguri vin și riscuri extrem de ridicate de pierdere. Monedele care oferă cele mai mari randamente pot, în același timp, să ducă și la pierderea totală a investiției”, precizează acesta. 

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

El adaugă că, potrivit unei analize realizată de XTB, media de vârstă a investitorilor în criptomonede este de aproximativ 34 de ani, similară cu cea a investitorilor în alte tipuri de instrumente. 

„Profilul investitorului este cel al unui om destul de tânăr, care are o viziune pe termen lung și se gândește și la momentul care se pensionează, să nu-și piardă banii pe care îi câștigă acum, în contextul unei inflații foarte ridicate sau a diferitelor oportunități care pot să apară în piață și care pot să ducă la rezultate destul de bune”, afirmă Radu Puiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
xtb romania
piata de criptomonede
radu puiu
preturi criptomonede
piete bursiere