Autonom listează la bursă emisiunea de obligațiuni de 20 milioane euro, cu plasament-mamut din partea BERD

Autonom listează la bursă emisiunea de obligațiuni de 20 milioane euro, cu plasament-mamut din partea BERD
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 dec 2019

Obligațiuni scadente în anul 2024 ale Grupului Autonom Services, firmă controlată de frații Marius și Dan Ștefan, ajung astăzi la bursă, după ce la începutul lunii noiembrie titlurile au fost plasate într-o tranzacție în valoare de 95 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O companie din cadrul Grupului Autonom din Piatra-Neamț aduce la cota Bursei de Valori București obligațiuni cu maturitate în anul 2024, în valoare de 95,21 milioane lei (20,00 milioane euro), operațiunea intermediată de un consorțiu format din BRD Groupe Société Générale (BRD) și BT Capital Partners fiind deja procesată în sistemul operatorului de piață BVB încă din 8 noiembrie. Listarea propriu-zisă a titlurilor cu un cupon de 4,45% plătibil anual este programată pentru miercuri.

Titlurile cu simbolul AUT24E au deja în Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un investitor major, plasamentul instituției internaționale ridicându-se la 4,5 milioane euro.

Grupul Autonom, controlat de frații  Marius și Dan Ștefan, furnizează servicii de închirieri mașini și de leasing operațional, are 44 de centre de închirieri în 33 de orașe ale țării și un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme noi. Cea mai importantă firmă din grup este Autonom Services, care în 2018 a raportat un business de 130,2 milioane de lei și care este și emitentul obligațiunilor care ar urma să fie disponibile la tranzacționare pe bursa românească.

În iunie anul trecut, Autonom Services SA a achiziționat BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania. 

“Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 și, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital”, spune Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International.

Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom CITEȘTE ȘI Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom

Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.

Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN, Patria Bank și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte, Idea Bank România, Ascendia, MW Green Power Export, Capital Leasing IFN și rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
bursa
bvb
obligatiuni