Autoritatea de reglementare a bursei din SUA avertizează casele de brokeraj și traderii de pe rețelele de socializare că îi supraveghează pentru eventuale nereguli

Autoritatea de reglementare a bursei din SUA avertizează casele de brokeraj și traderii de pe rețelele de socializare că îi supraveghează pentru eventuale nereguli
scris 30 ian 2021

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) s-a implicat în războiul dintre micii invstitori și fondurile de hedging de pe Wall Street, avertizând casele de brokeraj și traderii de pe rețelele de socializare că îi supraveghează pentru eventuale nereguli, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Acțiunile retailerului de jocuri video GameStop au crescut vineri cu 83% după ce brokerii, inclusiv platforma Robinhood, au relaxat restricțiile aplicate tranzacțiilor cu aceste titluri.

Joi, acțiunile GameStop au scăzut în urma suspendării tranzacțiilor de către mai multe platforme online de tranzacționare, între care Robinhood, măsuri cau au provocat indignare în rândul politicienilor și apeluri de măsuri  din partea  autorităților de reglementare. Titlurile GameStop au urcat cu peste 1.700% începând din 11 ianuarie, susținute de achizițiile micilor investitori.

A fost înlăturat un risc de pierdere a fondurilor UE pentru căldura bucureștenilor și de oprire a lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare din Capitală CITEȘTE ȘI A fost înlăturat un risc de pierdere a fondurilor UE pentru căldura bucureștenilor și de oprire a lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare din Capitală

Fondurile de hedging și short sellerii au avut o săptămână dificilă. Short sellerii în acțiuni GameStop au suportat pierderi de 19,75 miliarde de dolari în acest an. Chiar și așa plasamentele de acest tip (care mizeză pe scăderea acțiunilor) sunt de 11,2 miliarde de dolari.

SEC a emis un comunicat rar în care a anunțat că lucrează împreună cu alte autorități de reglementare și burse pentru ”a proteja investitorii și a identifica și urmări eventualele ilegalități” și că ”va analiza îndeaproape măsuri care ar putea dezavantaja investitoirii”.

Conflictul dintre micii investitorii și short sellerii profesioniști a atras și atenția parlamentarilor și a administrației președintelui Joe Biden și este investigat de procurorul general din New York

De asemenea, turbulenețele au agitat și piețele globale, fondurile fiind nevoite să vândă unele dintre cele mai performante acțiuni, între care cele ale Apple, pentru a acoperi pierderile din pozițiile short. Indicele S&P 500 a scăzut vineri cu 1%.

VIDEO Momentul izbucnirii incendiului de la Institutul Matei Balș CITEȘTE ȘI VIDEO Momentul izbucnirii incendiului de la Institutul Matei Balș

Pe forumul WallStreetBet al Reddit, acțiunile GameStop și AMC au rămas preferatele investitorilor.

Alte acțiuni atractive sunt AMC Entertainment și Express au crescut vineri cu 60%. Titlurile Bed Bath & Beyond au avansat cu 13%, Virgin Galactic cu 10%, iar Nokia cvu 6%. Acțiunile American Airlines au scăzut cu 4%, după o creștere uriașă în ziua precedentă.

De la începutul acestei săptămâni, acțiunile Blackberry au crescut de peste două ori, atingând miercuri un vârf de 36%, înainte de a reveni vineri la 20,39%.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
investitori retail bursa
investitori reddit
fonduri de hedging
short selling