Bittnet Systems - premieră în istoria companiei. Cerere pentru admitere la prima cotă a Bursei

Bittnet Systems - premieră în istoria companiei. Cerere pentru admitere la prima cotă a Bursei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 mai 2020

Compania Bittnet Systems a consemnat în primul trimestru venituri din contracte de 19,251 milioane de lei, în creștere cu 20,5% față de martie 2019, în timp ce pierderea netă a scăzut cu 38,6%, la 2,01 milioane de lei. Marja brută, respectiv diferența între veniturile din contracte și costul vânzărilor, a fost de 4,33 milioane de lei, de la 1,07 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În legătură cu cifrele atinse, în primul trimestru al anului 2020, la nivel consolidat, Bittnet a înregistrat venituri de aproximativ 19,3 de milioane de lei, ceea ce reprezintă mai mult decât am acumulat în primii 7 ani de activitate, din 2007 până la sfârșitul lui 2013 inclusiv. Având în vedere o comparație mai recentă, în trimestrul Q1 2020 am avut o cifră de afaceri cu puțin mai mică decât veniturile totale înregistrate de Bittnet în cursul întregului an 2017. Comparativ cu perioada corespondentă a anului trecut, primul trimestru 2020 a adus o creștere de 21% a veniturilor consolidate și o dublare a marjei brute. Aceasta înseamnă că, pentru prima dată în istoria companiei, am reușit să depășim pragul de profitabilitate operațională deja în primul trimestru – o premieră pentru noi! Considerăm că este un semnal bun, mai ales ținând cont de turbulențele din martie 2020", se arată în raportul trimestrial al companiei.

Compa Sibiu raportează înjumătățirea profitului net trimestrial după prăbușirea industriei auto europene, pune pe liber salariați și suspendă activitatea până la finalul acestei luni CITEȘTE ȘI Compa Sibiu raportează înjumătățirea profitului net trimestrial după prăbușirea industriei auto europene, pune pe liber salariați și suspendă activitatea până la finalul acestei luni

În cursul primelor 4 luni ale acestui an, compania a finalizat o operațiune de majorare de capital prin care a atras peste 9 milioane de lei la capitalurile proprii. Astfel, Bittnet Systems avea capitaluri proprii de 20 milioane lei, capitaluri împrumutate pe termen lung (disponibile până în 2023) în valoare de 28 milioane lei, și o poziție de cash efectiv de peste 25 milioane lei.

"Credem că această poziție ne va ușura navigarea prin incertitudinile legate de evoluția economică din 2020, ceea ce, combinat cu finalizarea integrărilor operaționale în cadrul Dendrio, ne permite să reacordăm atenție proiectelor de tip M&A", se spune în raport.

Pierderile Rompetrol Rafinare au crescut de peste 6 ori în T1 2020, din cauza restricțiilor COVID 19, dar și a unor blocaje în aprovizionare CITEȘTE ȘI Pierderile Rompetrol Rafinare au crescut de peste 6 ori în T1 2020, din cauza restricțiilor COVID 19, dar și a unor blocaje în aprovizionare

Compania a depus spre aprobarea ASF prospectul de admitere la prima cotă a Bursei de Valori București, împreună cu documentația suport, și estimează că "finalul lunii mai sau începutul lunii iunie să marcheze această evoluție pentru grupul nostru".

Bittnet Systems este prima societate din domeniul IT tranzacționată în regim bursier, fiind listată în primăvara anului 2015 pe piața AeRO de la BVB.

La ultima cotație de 1,1550 lei/acțiune, capitalizarea companiei se ridică la 149,52 milioane.

În 2019, afacerile Bittnet Systems s-au dublat, la 99,8 milioane de lei.

Acționarii companiei sunt persoane fizice - 50,7356%, Mihai Alexandru Logofătu - 14,1440%, Cristian Ion Logofătu - 12,9677%, persoane juridice - 11,8226% și Răzvan Căpățînă-Groșanu - 10,3302%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
venituri
rezultat net