Bursa avansează cu jumătate de procent sprijinindu-se doar pe 3 protagoniste. Activitate sporită pe segmentul certificatelor

Bursa avansează cu jumătate de procent sprijinindu-se doar pe 3 protagoniste. Activitate sporită pe segmentul certificatelor

Sursa foto: Evpvru | Dreamstime.com

scris 17 iun 2021

Volumele au fost în suferință pe piața de acțiuni de la BVB, fiind compesate doar de tranzacții cu produse structurate având suport internațional într-o sesiune mai agitată pe bursa de la New York.

Investitorii vor avea noi calcule de făcut în ceea ce privește lichiditățile după ce ziua de tranzacționare a debutat marcat de informația venirii unui nou emitent într-un exercițiu de piață care ar trebui să se apropie de reperul de 275 milioane lei. One United Properties va demara marțea viitoare o oferă publică penrtru 10% din acțiunile sale.

În intervalul de preț 1,93-2,12 lei/acțiune al operațiunii de piață, compania ar urma să fie evaluată la aproximativ 2,70 miliarde lei, adică la un nivel de 16 al indicatorului P/E, care raportează prețul de pe bursă la câștiguri, având în vedere profitul net de 168,68 milioane lei obținut în 2020.

BRD mută o parte din angajați în clădirea City Offices, în sistem flexibil CITEȘTE ȘI BRD mută o parte din angajați în clădirea City Offices, în sistem flexibil

Dincolo de eveniment, piața reglementată de la BVB a rămas „pe uscat”. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 16,37 milioane lei (3,32 milioane euro). De altfel, doar 3 simboluri au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei, cu cele mai mari transferuri, de 3,28 milioane lei, realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au crescut cu 1,13%, până la prețul de 1,7900 lei/acțiune.

În a 4-a ședință pe bursă, titlurile Transport Trade Services (TTS) s-au retras cu 0,25%, până la prețul de 1,65 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,36 milioane lei. Piața a avut, totuși, o evoluție general pozitivă: +0,49% pentru indicele compozit BET Plus, +0,04% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 52.041,21 puncte, -0,06% pentru indicele energetic BET-NG și +0,52% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.657,26 apare ca înscris pentru o atacare a maximelor istorice atinse în această primăvară.

Bursa avansează cu jumătate de procent sprijinindu-se doar pe 3 protagoniste. Activitate sporită pe segmentul certificatelor

La tabloul „verde” al bursei a contribuit decisiv aprecierea de 0,55%, până la prețul de 2,7650 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au întrunit tranzacții de 2,07 milioane lei. Activitatea modestă de pe segmentul acțiuni a fost compensată de transferurile însumând 8,42 milioane lei 1,71 milioane euro) din piața certificatelor. Nu mai puțin de 4 astfel de instrumente financiare emise de BRK Financial Group (BRK) având ca suport indicele Dow Jones Average industrial al bursei americane au depășit fiecare câte o valoare a transferurilor de 1 milion de lei, n contextul unei presiuni la vânzare în prima parte a sesiunii de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
one united properties
fondul proprietatea
tts
brk financial