Bursa câștigă jumătate de procent, tractată de acțiunile bancare

Bursa câștigă jumătate de procent, tractată de acțiunile bancare

Sursa foto: Denys Kuvaiev | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 sep 2022

La BVB am consemnat o sesiune în care 9 simboluri din cele mai tranzacționate 10 acțiuni au închis „pe verde”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În piețele dezvoltate de acțiuni, ziua a fost neconcludentă. Indicele DAX40 din Germania s-a aflat în cea mai mare parte a orarului de tranzacționare la niveluri cu aproximativ 1% peste referința sesiunii precedente, tendința general pozitivă a burselor lumii fiind umbrită de un puseu de vânzare destul de violent în prima jumătate a ședinței de la New York Stock Exchange.

Este contextul în care BVB a avut o performanță bună, respectiv a 2-a zi consecutivă de aprecieri, chiar dacă din nou piața a fost în suferință în ceea ce privește lichiditatea. Rulajul segmentului acțiuni a fost de numai 30,79 milioane lei (6,37 milioane euro), asigurat în proporție de 57,76% de cele 2 acțiuni bancare vizibile de la București.

EXCLUSIV Dan Șucu, familia Korponay, Dan Pitic și foști parteneri ai lui Dinu Patriciu intră în fondul de investiții Agista, care se va lista la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu, familia Korponay, Dan Pitic și foști parteneri ai lui Dinu Patriciu intră în fondul de investiții Agista, care se va lista la bursă

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,40%, până la prețul de 19,88 lei/acțiune, pe transferuri de 14,04 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 1,56%, până la prețul de 13,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,75 milioane lei.

Tendința favorabilă a fost și pe ceilalți emitenți cu capitalizare mare: +0,98%, până la prețul de 0,4660 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit cea de-a 3-a activitate a sesiunii, de 3,51 milioane lei, +0,11%, până la prețul de 45,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au adunat volume echivalente cu 2,39 milioane lei, +0,41%, până la prețul de 1,9820 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat tranzacții de 1,35 milioane lei, și +1,74%, până la prețul de 46,80 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), cu un rulaj de numai 989.000 de lei.

Sunt mișcări care au dat direcția pieței, în pofida excepției reprezentate de indicele financiar BET-FI care a avut un declin de 0,18%, până la nivelul de 50.762,65 puncte. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,42%, și aprecierea a fost de 0,52% atât pentru indicele energetic BET-NG cât și pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.055,22 puncte.

Bursa câștigă jumătate de procent, tractată de acțiunile bancare

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica