Bursa de la New York s-a răzgândit brusc și nu va mai delista cele mai mari companii telecom ale statului chinez

Bursa de la New York s-a răzgândit brusc și nu va mai delista cele mai mari companii telecom ale statului chinez
scris 5 ian 2021

Bursa de la New York (NYSE) a anunțat luni seară că nu mai intenționează să continue procedura de delistarea a China Mobile Ltd, China Telecom Corp Ltd și China Unicom Hong Kong Ltd, transmite Reuters.

NYSE spune, într-un comunicat de presă, că a luat decizia ”după noi consultări cu autoritățile de reglementare competente”, anunță Hotnews.

CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul bancar francez Crédit Agricole a vândut Crédit Agricole Bank România către Vista Bank

Săptămâna trecută, bursa de la New York afirma că va delista cele trei companii după decizia guvernului SUA din noiembrie de a bloca investițiile în 31 de firme considerate a fi deținute sau controlate de armata chineză.

Marți dimineață, acțiunile celor trei firme vizate au crescut pe bursa din Hong Kong după anunțul NYSE, China Unicom cu 9%, iar China Mobile și China Telecom cu câte 7%.

Dacă nu-și schimbă decizia, bursa din New York urma să sisteze luna aceasta tranzacționarea acțiunilor celor mai mari trei companii telecom de stat ale Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
companii china