Acțiunile marilor companii europene au închis în creștere în prima zi de tranzacționare din 2021

Acțiunile marilor companii europene au închis în creștere în prima zi de tranzacționare din 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2021

Acțiunile marilor companii europene au închis în creștere luni, prima zi de tranzacționare din 2021, datorită așteptărilor investitorilor ca acordul pentru Brexit și campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 să susțină o redresare economică solidă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,7%, la un nou maxim din februarie 2020. Titlurile din sectorul minier, sensibile la perspectivele economice, au avansat cu peste 3%, scrie News.ro.

Anul debutează la bursă cu o mișcare importantă de pachete: Dedeman transferă aproape 3 sferturi din acțiunile Cemacon Zalău pentru 25 milioane euro CITEȘTE ȘI Anul debutează la bursă cu o mișcare importantă de pachete: Dedeman transferă aproape 3 sferturi din acțiunile Cemacon Zalău pentru 25 milioane euro

Indicele german DAX a crescut cu 0,1%, iar indicele CAC 40 al bursei din  Paris cu 0,7%.

Acțiunile grupului german de turism TUI au urcat cu 2,7%, după ce directorul general al acestui a afirmat că se așteaptă la o vară în mare parte normală în acest an.

Acțiunile globale au atins maxime record, iar STOXX 600 a recuperat circa 50% din pierderile consemnate începând din martie 2020, datorită speranțelor investitorilor că vaccinurile pentru Covid-19 vor contribui la redresarea rapidă a economiilor.

Marea Britanie a început luni vaccinarea populației cu vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

“Distribuirea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca/Universitatea Oxford se află și ea în spatele evoluției pozitive a acțiunilor europene”, a declarat David Madden, analist la CMC Markets în Londra.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat luni cu 1,7%, în prima zi de tranzacționare cu Marea Britanie în afara UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii