Bursa deschide săptămâna cu apatie. Tranzacții foarte modeste și indici lăsați în derivă

Bursa deschide săptămâna cu apatie. Tranzacții foarte modeste și indici lăsați în derivă

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 nov 2017

Rulajul pieței de acțiuni a depășit numai cu puțin 12 milioane lei, iar, pe fondul lipsei de susținere la cumpărare, indicii principali au coborât cu aproximativ jumătate de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fără tranzacțiile pe titlurile bancare, astăzi tranzacțiile pe segmentul acțiuni de la Bursa de Valori București ar fi fost de numai 6 milioane lei. Este o lipsă de interes care și-a spus cuvântul asupra cotațiilor. În top 10 tranzacționare nu mai puțin de 9 acțiuni au avut închideri „pe roșu”, una singură fiind în staționare pe referința sesiunii precedente. De fapt, trebuie să coborâm până pe locul 17, pentru a găsi SIF Moldova (SIF2) cu un avans al cotației.

În consecință, indicii au avut deprecieri pe linie. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,55%, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,58%, până la nivelul de 7.737,64 de puncte. Este un recul în contextul unei sesiuni preponderent negatove la nivel european: -0,48% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,35% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,56% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,46% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,72% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,72% pentru BUX de la Budapesta și -0,46% pentru indicele PX de la Praga.

CITEȘTE ȘI Sobolewski a plecat, barierele au rămas. Managerul Fondului Proprietatea spune că în continuare bursa românească este greu accesibilă și scumpă

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 12,33 milioane lei (2,65 milioane euro), pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 3,82 milioane lei, s-au aflat titlurile Băncii Transișlvania (TLV), care s-au depreciat cu 0,23%, până la prețul de 2,1550 lei/acțiune.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a scăzut cu 0,62%, până la prețul de 12,88 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,35 milioane lei.

Nicușor Buică, cel care a făcut din Elpreco o firmă de 70 milioane euro, a fost adus la șefia executivă a SIF Muntenia CITEȘTE ȘI Nicușor Buică, cel care a făcut din Elpreco o firmă de 70 milioane euro, a fost adus la șefia executivă a SIF Muntenia

Un declin peste media pieței, de 0,82%, l-au avut titlurile energetice așa cum este prinsă dinamica în indicele sectorial NET-NG. Pe acest segment au fost și singurele acțiuni care au depășit pragul tranzacțiilor de 1 milion de lei, cele ale Transgaz (TGN) și cele ale Romgaz (SNG), care au suferit deprecieri de 0,25% și, respectiv 1,87%.

Pe un rulaj de numai aproximativ 686.000 de lei, titlurile Electrica (EL) au atins astăzi în piață un minim al ultimului an și jumătate, la prețul de 11,78 lei/acțiune. Intraday a fost atins chiar și un nivel de 11,64 lei/acțiune. Tot în zona minimelor de la listare se regăsesc și acțiunile Digi Communications (DIGI), astăzi cu o închidere la prețul de 35,50 lei/acțiune, cu 11,25% sub prețul ofertei publice care a adus acest emitent la cota bursei în luna mai a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
romgaz
transgaz
bvb
bursa
electrica