Bursa deschide săptămâna cu apatie. Tranzacții foarte modeste și indici lăsați în derivă

Bursa deschide săptămâna cu apatie. Tranzacții foarte modeste și indici lăsați în derivă

Sursa foto: dreamstime.com

scris 27 nov 2017

Rulajul pieței de acțiuni a depășit numai cu puțin 12 milioane lei, iar, pe fondul lipsei de susținere la cumpărare, indicii principali au coborât cu aproximativ jumătate de procent.

Fără tranzacțiile pe titlurile bancare, astăzi tranzacțiile pe segmentul acțiuni de la Bursa de Valori București ar fi fost de numai 6 milioane lei. Este o lipsă de interes care și-a spus cuvântul asupra cotațiilor. În top 10 tranzacționare nu mai puțin de 9 acțiuni au avut închideri „pe roșu”, una singură fiind în staționare pe referința sesiunii precedente. De fapt, trebuie să coborâm până pe locul 17, pentru a găsi SIF Moldova (SIF2) cu un avans al cotației.

În consecință, indicii au avut deprecieri pe linie. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,55%, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,58%, până la nivelul de 7.737,64 de puncte. Este un recul în contextul unei sesiuni preponderent negatove la nivel european: -0,48% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,35% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,56% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,46% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,72% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,72% pentru BUX de la Budapesta și -0,46% pentru indicele PX de la Praga.

CITEȘTE ȘI Sobolewski a plecat, barierele au rămas. Managerul Fondului Proprietatea spune că în continuare bursa românească este greu accesibilă și scumpă

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 12,33 milioane lei (2,65 milioane euro), pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 3,82 milioane lei, s-au aflat titlurile Băncii Transișlvania (TLV), care s-au depreciat cu 0,23%, până la prețul de 2,1550 lei/acțiune.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a scăzut cu 0,62%, până la prețul de 12,88 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,35 milioane lei.

Nicușor Buică, cel care a făcut din Elpreco o firmă de 70 milioane euro, a fost adus la șefia executivă a SIF Muntenia CITEȘTE ȘI Nicușor Buică, cel care a făcut din Elpreco o firmă de 70 milioane euro, a fost adus la șefia executivă a SIF Muntenia

Un declin peste media pieței, de 0,82%, l-au avut titlurile energetice așa cum este prinsă dinamica în indicele sectorial NET-NG. Pe acest segment au fost și singurele acțiuni care au depășit pragul tranzacțiilor de 1 milion de lei, cele ale Transgaz (TGN) și cele ale Romgaz (SNG), care au suferit deprecieri de 0,25% și, respectiv 1,87%.

Pe un rulaj de numai aproximativ 686.000 de lei, titlurile Electrica (EL) au atins astăzi în piață un minim al ultimului an și jumătate, la prețul de 11,78 lei/acțiune. Intraday a fost atins chiar și un nivel de 11,64 lei/acțiune. Tot în zona minimelor de la listare se regăsesc și acțiunile Digi Communications (DIGI), astăzi cu o închidere la prețul de 35,50 lei/acțiune, cu 11,25% sub prețul ofertei publice care a adus acest emitent la cota bursei în luna mai a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
romgaz
transgaz
bvb
bursa
electrica