Bursa încheie o săptămână în care, în fiecare din cele 5 sesiuni, indicele BET a avut deviații mai mici de 1%

Bursa încheie o săptămână în care, în fiecare din cele 5 sesiuni, indicele BET a avut deviații mai mici de 1%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 feb 2023

Piața se apropie de maximele locale, dar o face cu pași mici, ultimele ședințe de aprecieri aducând câștiguri minore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În piețele financiare internaționale s-a repetat un scenariu valabil de mai multe ori la acest debut de an, în care o presiune inițială la vânzare în sesiunea europeană este contrazisă la deschiderea piețelor americană de aprecieri furibunde pentru activele de risc. Indicele Dow Jones Average Industrial a trecut din nou de pragul de 34.000 de puncte.

Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o ședință „verde”, chiar dacă avansul a fost modest pentru indici și cele mai tranzacționate acțiuni. În ansamblu, susținerea la cumpărare a fost slabă, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 30,62 milioane lei (6,25 milioane euro).

Verchere, OMV Petrom: ANRM ne-a confirmat declarația de comercialitate pentru Neptun Deep. Partenerul Romgaz susținuse că documentația ar fi fost incompletă CITEȘTE ȘI Verchere, OMV Petrom: ANRM ne-a confirmat declarația de comercialitate pentru Neptun Deep. Partenerul Romgaz susținuse că documentația ar fi fost incompletă

Un interes mai ridicat a existat pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat transferuri de 6,97 milioane lei într-o zi în care cotația a avansat cu 0,10%, până la prețul de 19,98 lei/acțiune, și pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 0,32%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,31 milioane lei.

Piața a fost una a câștigurilor minore și atunci când ne uităm la tabloul indicilor: +0,18% pentru indicele compozit BET-XT, +0,56% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 49.974,13 de puncte, +0,24% pentru indicele energetic BET-NG și +0,24% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.275,89 de puncte este marginal sub maximul ultimelor 5 luni..

Bursa încheie o săptămână în care, în fiecare din cele 5 sesiuni, indicele BET a avut deviații mai mici de 1%

Susținute de oferta publică de răscumpărare derulată la prețul de 2,1900 lei/acțiune pentru un număr de 225,00 milioane de acțiuni proprii, reptrezentând 3,61% din capitalul social, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 2,0500 lei/acțiune, pe o activitate de 2,16 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri de la capitolul energetic, având închideri divergente: -0,12%, până la prețul de 8,3500 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și +0,62%, până la prețul de 40,75 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica