Bursa – la a 7-a sesiune de consolidare. Tranzacție cu 4% din acțiunile Antibiotice Iași

Bursa – la a 7-a sesiune de consolidare. Tranzacție cu 4% din acțiunile Antibiotice Iași

Sursa foto: Birgit Reitz Hofmann / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 apr 2021

Indicele BET s-a retras cu o cincime de procent în continuarea unei secvențe de oscilații neconcludente. În piața deal s-au efectuat tranzacții de peste 13 milioane lei cu acțiuni Anitibiotice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia. Detalii pot fi văzute AICI

La New York Stock Exchange, indicii Dow Jones Average și S&P 500 s-au tranzacționat în zone ale maximelor istorice și în prima zi a săptămânii de tranzacționare, într-un climat general favorabil activelor de risc la nivel mondial. Aflată tot în apropierea unor valori record, bursa românească prelungește etapa de repaos în care se află de la începutul lunii.

Nici nu sunt volumele care să miște piața. Rulajul segmentului acțiuni a fost de 44,52 milioane lei (9,05 milioane euro), însă doar prin aportul unor tranzacții excepționale pe titlurile Antibiotice Iași (ATB). În piața deal au fost schimbate 26,46 milioane acțiuni, reprezentând 3,94% din capitalul social al liderului pieței locale de antiinfecțioase. Efectuate la prețul de 0,5100 lei/acțiune care conferă societății o capitalizare bursieră de 342,48 milioane lei (69,58 milioane euro), transferurile sunt în sumă de 13,49 milioane lei.

Acțiunile Microsoft urcă la un nou maxim record. Gigantul, aproape de o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, prag atins în SUA doar de Apple CITEȘTE ȘI Acțiunile Microsoft urcă la un nou maxim record. Gigantul, aproape de o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, prag atins în SUA doar de Apple

În piața reglementată, cea mai bună lichiditate, cu puțin peste reperul de 7 milioane lei pentru fiecare din cele 2 simboluri, au avut-o titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,21%, până la prețul de 2,4150 lei/acțiune și cele ale Fondului Proprietatea (FP) care s-au corectat cu 0,93%, până la prețul de 1,6980 lei/acțiune. Ultimul emitent a anunțat că săptămâna trecută a achiziționat de la BVB un număr de 2,78 milioane acțiuni proprii, pentru care a plătit 4,84 milioane euro, în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari.

Cu cele mai importante simboluri în mișcări divergente, nici piața în ansamblul ei nu a avut tracțiune, tendința fiind negativă: -0,16% pentru indicele compozit BET Plus, -0,13% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.559,84 puncte, -0,25% pentru indicele energetic BET-NG și -0,20% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.219,68 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – la a 7-a sesiune de consolidare. Tranzacție cu 4% din acțiunile Antibiotice Iași

La  capitolul energie, titlurile OMV Petgrom (SNP) au pierdut 0,46%, până la prețul de 0,4375 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,39 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,18%, până la prețul de 27,35 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,32 milioane lei.

Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent

Apeoape de reperul unor schimburi de 1 milion de lei s-au mai aflat 3 simboluri cu evoluții divergente: +1,11%, până la prețul de 0,8230 lei/acțiune pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), -1,33%, până la prețul de 0,3700 lei/acțiune pentru titlurile BRK Financial Group (BRK), și +1,01%, până la prețul de 15,96 lei/acțiune pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD).

Pe piața de obligațiuni, activitatea s-a ridicat la 6,48 milioane lei (1,31 milioane euro), cu un rulaj de 2,42 milioane lei pe titlurile de stat scadente în anul 2024 (R2403A) și transferuri în echivalent 1,70 milioane lei pe emisiunea denominată în euro cu maturitate în anul 2025 (R2512AE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
teraplast