Bursa lansează un nou portal. La prezentarea rezultatelor financiare, investitorii se vor putea raporta la estimările analiștilor

Bursa lansează un nou portal. La prezentarea rezultatelor financiare, investitorii se vor putea raporta la estimările analiștilor
scris 22 nov 2016

Bursa de Valori București va lansa în curând portalul investingromania.com, unde, într-o primă fază, 15 emitenți listați vor avea o acoperire extinsă. Rapoartele analiștilor vor încerca să ancoreze așteptările investitorilor față de rezultatele financiare periodice ale companiilor.

Activitatea de tranzacționare în perioadele de raportări financiare ale companiilor listate ar putea fi dinamizată în viitor, în condițiile în care Bursa de Valori București are în vedere publicarea și popularizarea unor estimări ale analiștilor față de rezultatele emitenților la fiecare 3 luni.

Aceste așteptări ale pieței ar urma să fie publicate pe portalul investingromania.com, a cărui realizare și lansare este „pe ultima sută de metri”, conform declarațiilor de astăzi ale Danielei Șerban, director pentu relația cu investitorii și relații publice a operatorului de piață BVB, inițiatorul și viitorul administrator al platformei.

Managerul FP, mulțumit de vânzarea de la OMV Petrom. Nu este incomodat că a făcut oferta cu 35% mai jos față de prețul de acum un an CITEȘTE ȘI Managerul FP, mulțumit de vânzarea de la OMV Petrom. Nu este incomodat că a făcut oferta cu 35% mai jos față de prețul de acum un an

Un număr de 15 companii de la cota bursei, într-o primă fază, vor beneficia de această acoperire extinsă, investitorii având disponibile atât indicatori de tranzacționare, cât și indicatori financiari. Deja 11 emitenți care îndeplinesc cele 4 criterii solicitate (rapoarte din partea a 2 analiști, utilizarea sistemului de raportare standardizat IRIS, furnizarea de informații în engleză și respectarea guvernanței corporative) și-au exprimat intenția de a fi parte în program. Este vorba despre Bursa de Valori București (BVB), Nuclearelectrica (SNN), Banca Transilvania (TLV), SIF Moldova (SIF2), OMV Petrom (SNP), Electrica (EL), Romgaz (SNG), SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3), Transelectrica (TEL) și Transgaz (TGN), conform prezentării de astăzi a operatorului de piață din cadrul celei de-a doua ediții a conferinței BVB dedicate companiilor listate.

Mihai Nichișoiu (Tradeville): Criza următoare va veni din piețele de bonduri CITEȘTE ȘI Mihai Nichișoiu (Tradeville): Criza următoare va veni din piețele de bonduri

Pe noul portal vor mai fi publicate rapoarte financiare, rapoarte curente, un calendar corporativ, informații de tranzacționare, date despre evenimentele viitoare și știri preluate din presă. Vizibilitatea analiștilor ar urma să crească, urmare a noii platforme care va centraliza estimările.

Bursa mizează, pe baza discuțiilor preliminare, pe participarea în program a analiștilor societăților financiare care deja oferă rapoarte financiare către piață: Alpha Finance, BRK Financial Group, Concorde Securities, Prime Transaction, Bancpost, Banca Transilvania, Intercapital Invest, BRD Groupe Societe Generale, grupul Raiffeisen, Wood & Company.

Pe bursele mature, publicarea rezultatelor financiare ale companiilor listate antrenează volume și volatilitate în piață, în măsura în care investitorii se raportează nu numai la performanța companiilor raportată la perioadele anterioare, ci și la țintele bugetate de emitenți și la estimările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
alpha finance
banca transilvania
romgaz
omv petrom
brd
raiffeisen