Bursa pierde jumătate de procent, trasă în jos de acțiunile Hidroelectrica și Banca Transilvania

Bursa pierde jumătate de procent, trasă în jos de acțiunile Hidroelectrica și Banca Transilvania
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2023

Volumele ridicate au revenit pe acțiunile Hidrioelectrica, însă în contextul unui puseu de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sesiunea de mijloc de săptămână a fost marcată de o volatilitate peste media obișnuită în piețele de acțiuni dezvoltate, de unde evoluția cotațiilor a dat peste zi mesaje aparent contradictorii. Acesta este contextul în care la BVB am avut o sesiune „roșie”, în care tonul deprecierilor a fost dat de titlurile companiilor cu capitalizare mare.

După 2 ședințe în care au cedat întâietatea în clasamentul lichidității, titlurile Hidroelectrica (H2O) au revenit în top, cu tranzacții în valoare de 29,09 milioane lei care au reprezentat nu mai puțin de 46,62% din rulajul de 62,41 milioane lei (12,66 milioane euro). Este un salt al interesului care a venit la lovirea unor niveluri de cotare inferioare. Titlurile au închis la prețul de 111,90 lei/acțiune, cu 0,80% sub referință și cu 0,09% sub pragul psihologic care s-a conturat în timp a fi cel de 112,00 lei/acțiune care a fost nivelul maximal al canalului ofertei publice primare.

Investitorii pot deschide de astăzi conturi la o nouă casă de brokeraj românească, anunțată în premieră de Profit.ro CITEȘTE ȘI Investitorii pot deschide de astăzi conturi la o nouă casă de brokeraj românească, anunțată în premieră de Profit.ro

Totuși, la amplitudinea declinului pieței, au fost simboluri care au avut un rol mai important, respectiv titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au coborât cu 1,45%, până la prețul de 20,40 lei/acțiune, pe transferuri de 7,03 milioane lei, și cele ale Romgaz (SNG) care au suferit un declin de 1,59%, până la prețul de 40,25 lei/acțiune, pe o activitate de 1,35 milioane lei.

În aceste condiții, piața în ansamblul ei a avut o direcție negativă, cu o depreciere de 0,46% a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 13.123,85 de puncte, unde este, din punct de vedere tehnic, în așteptarea mediilor mobile relevante după un elan de creștere consistent, evidențiat pe graficul atașat.

Bursa pierde jumătate de procent, trasă în jos de acțiunile Hidroelectrica și Banca Transilvania

A rezistat cu un avans de 0,05%, până la nivelul de 48.536,48 de puncte indicele financiar BET-FI care a beneficiat de ricoșeul de 1,18%, până la prețul de 1,8880 lei/acțiune, al titlurilor Fondul Proprietatea (FP), ce au însumat schimburi de 8,76 milioane lei. Tot într-o notă pozitivă, +3,94%, până la prețul de 19,80 lei/acțiune, au fost titlurile Transport Trade Services (TTS), potențiale câștigătoare din tranzitul cereralelor ucrainiene în contextul denunțării de către Rusia a acordului de ridicare a blocadei la Marea Neagră și care au adunat volume echivalente cu 1,44 milioane lei.

Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank CITEȘTE ȘI Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank

A subperformat pieței sectorul energetic al cărui indice BET-NG a suferit un recul de 0,86%. Din structura sa, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,54%, până la prețul de 0,5480 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,29 milioane lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,11%, până la prețul de 45,00 lei/acțiune și cele ale Electrica (EL) ce au scăzut cu 3,07%, până la prețul de 9,15 lei/acțiune, ultimele 2 depășind cu puțin reperul unor transferuri de 1 milion de lei

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica