Bursa pierde jumătate de procent. Volumele scad semnificativ

Bursa pierde jumătate de procent. Volumele scad semnificativ

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 dec 2021

Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii a fost una slabă, cu declin al lichidității și la nivelul cotațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii au oferit o susținere modestă la cumpărare în ultima sesiune de tranzacționare a săptămâniid de la BVB. Aceasta s-a reflectat într-o derivă a cotațiilor, dar și într-un rulaj al pieței de acțiuni de numai 33,10 milioane lei (6,69 milioane euro), cu o treime sub media ultimilor ani care a adus promovarea bursei românești la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell.

Titlurile Băncii Transilvania  (TLV) s-au retras cu 0,20%, până la prețul de 2,4850 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 10,38 milioane lei, însă dincolo de acest emitent se deschide o prăpastie niciun alt simbol nereușind să treacă de un reper al schimburilor de 3 milioane lei.

GRAFICE Apple, aproape de o capitalizare record. Mai mare decât economia britanică CITEȘTE ȘI GRAFICE Apple, aproape de o capitalizare record. Mai mare decât economia britanică

Cu transferuri de 2,81 milioane lei, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au aflat pe locul 2 în topul lichidității, într-o ședință în care au suferit un recul de 2,08%, până la prețul de 1,0360 lei/acțiune. Aflate pe un impuls susținute de o promovare în indice indici internaționali, titlurile One United Properties (ONE) s-au corectat, totuși, cu 0,76%, până la prețul de 2,5950 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,74 milioane lei, și titlurile Transport Trade Services (TTS) s-au ajustat cu 1,33%, până la prețul de 22,30 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,17 milioane lei.

Piața a fost „roșie” și la nivelul indicilor: -0,44% pentru indicele compozit BET-XT, -0,61% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.464,13 puncte, -0,10% pentru indicele energetic BET-NG și -0,45% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.531,45 puncte se află pe o respingere din în zona mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, de 21 de zile (EMA21) și respectiv de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa pierde jumătate de procent. Volumele scad semnificativ

2 emitenți cu capitalizare mare au mai depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei, iar aceștia au avut închideri divergente: +0,11%, până la prețul de 0,4690 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și -0,96%, până la prețul de 1,8500 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
tts
omv petrom
fondul proprietatea
one united
teraplast