Bursa pierde un procent

Bursa pierde un procent
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 nov 2022

După revenirea puternică din minimele anului, indicele BET are prima sesiune cu o ajustare mai semnificativă a respectivei secvențe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Raliul activat în piețele de acțiuni dezvoltate are picioare și deja sunt investitori și analiști care se așteaptă ca tendința pozitivă să se păstreze până la finalul anului. Acesta este contextul în care indicele Dow Jones Average Industrial a urcat peste nivelul de 34.000 de puncte și indicele DAX40 din Germania a testat din nou maixmele locale.

Investitorii de la Bursa de Valori București au preferat o zi de pauză în elanul ascendentși chiar s-au activat la vânzare pe cele mai lichide acțiuni financiare: -2,02%, până la prețul de 19,84 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) ,care au avut cele mai mari tranzacții ale zilei, de 5,20 milioane lei, -1,50%, până la prețul de 13,10 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au adunat transferuri de 1,77 milioane lei, și -1,43%, până la prețul de 1,9300 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au întrunit o activitate de 1,42 milioane lei.

iHunt – afaceri în creștere, profit în scădere. Compania lansează linia de business iHunt Solar Energy, primul produs va fi o baterie CITEȘTE ȘI iHunt – afaceri în creștere, profit în scădere. Compania lansează linia de business iHunt Solar Energy, primul produs va fi o baterie

Sunt mișcările care, alături de declinul de 1,86%, până la prețul de 39,50 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG), ce au cumulat volume echivalente cu 1,68 milioane lei, au dat direcția înregii piețe, așa cum se vede pe tabloul indicilor: -1,02% pentru indicele compozit BET-XT, -0,92% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.588,12 puncte, -0,75% pentru indicele energetic BET-NG și -1,12% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.559,06 de puncte are primul recul mai important în raliul furibund din minime evidențiat pe graficul de mai jos.

Bursa pierde un procent

Dincolo de această dinamică, nu a fost neapărat o precipitare la vânzare, ceea ce se vede și din rulajul mic, de numai 18,83 milioane lei (3,82 milioane euro), al pieței de acțiuni. Reperul unor schimburui de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, cu închideri divergente și de amplitudini diferite: +0,23%, până la prețul de 0,4450 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), -3,18%, până la prețul de 7,30 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și -0,18%, până la prețul de 11,36 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
tts