Bursa, reacție firavă la demisia premierului

Bursa, reacție firavă la demisia premierului
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 nov 2015

Depunerea mandatului de către primul ministru Victor Ponta care atrage căderea Guvernului nu s-a resimțit deosebit pe Bursă. Oscilațiile sunt mici la nivelul indicilor, iar volumele nu sunt excepționale. Un schimb cu titluri de stat pare a fi singura reacție importantă a investitorilor de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investitorii de la Bursa de Valori București nu par a fi speriați de o criză guvernamentală. Reacția la demisia premierului Victor Ponta a fost slabă atât din punctul de vedere al volumelor de tranzacționare, cât și al mișcărilor de preț. La o oră de la anunțul care atrage căderea Guvernului, din primii 10 emitenți din topul rulajelor, în nouă cazuri fluctuațiile au fost mai mici de un procent, în cel de-al zecelea, al titlurilor SIF Moldova (SIF2), fiind vorba numai despre un declin de 1,09%.

La ora 11:30, rulajul pe titlurile Fondului Proprietatea (FP), cel mai tranzacționat emitent, erau de 4,02 milioane lei, în condițiile unei staționări a cotației pe nivelul de preț de 0,835 lei/acțiune al ședinței precedente. A doua acțiune din punctul de vedere al schimburilor, cea a Băncii Transilvania (TLV), suferea o corecție de 0,94% după avansul susținut din ultimele zile, până la prețul de 0,265 lei/acțiune, pe volume însumând 1,96 milioane lei.

În rest, următori cinci emitenți, Romgaz (SNG), Electrica (EL), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN) și Transelectrica (TEL) abia au adunat împreună schimburi de 2 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Transferurile pe segmentul acțiunilor nu a depășit 10 milioane de lei.

Cea mai importantă reacție la BVB la demisia premierului pare a fi o tranzacție cu titluri de stat. Un schimb cu 1.000 de titluri din emisiunea pe 10 ani a Ministerului Finanțelor Publice cu scadența în iunie 2021, în valoare de 11,9 milioane lei, a fost realizată la ora 10:53 la un randament în scădere față de ultimul transfer din 29 iulie.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
guvern
victor ponta
fondul proprietatea
fondul proprietatea