Bursa românească – în indecizie fără „butonul” european

Bursa românească – în indecizie fără „butonul” european

Sursa foto: Niroworld | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 apr 2024

Indicele BET a avut o deviație mică într-o zi în care bursele vest-europene au fost închise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Investitorii activi la Bursa de Valori București au reușit să susțină piața în zona maximelor istorice în pofida unui reflux de lichiditate indus de absența investitorilor străini. Cu piețele financiare din Europa având activitatea suspendată de sărbătoarea Paștelui Catolic, instituționalii nerezidenți nu au introdus ordine, iar aceasta s-a văzut la nivelul volumelor.

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară, la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 39,22 milioane lei (7,89 milioane euro), semnificativ sub media perioadei și acaparat în proporție de peste un sfert de transferurile în valoare de 12,31 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au retras cu 0,14%, până la prețul de 27,80 lei/acțiune.

Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1% CITEȘTE ȘI Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%

În contrapondere, titlurile Hidroelectrica (H2O) au crescut cu 0,30%, până la prețul de 134,40 lei/acțiune, pe o activitate de 6,65 milioane lei și titlurile OMV Petrom (SNP) au avut, pe tranzacții de 3,33 milioane lei, oi dinamică similară pentru o închidere la prețul de 0,6755 lei/acțiune. Sunt mișcările de sens contrar care au lăsat piața în cumpănă. Indicele reprezentativ BET a avansat cu doar 0,01%, până la nivelul de 17.027,05 puncte.

Bursa românească – în indecizie fără „butonul” european

Nehotărârea pieței s-a văzut și din evoluțiile divergente ale indicilor sectoriali: +0,22% pentru indicele energetic BET-NG și -0,05% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 60.740,65 de puncte.

Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022 CITEȘTE ȘI Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022

Impuls negativ au mai avut titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce s-au corectat cu 0,61%, până la prețul de 49,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,95 milioane lei, și titlurile MedLife (M), ce au coborât cu 0,90%, până la prețul de 3,8350 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,23 milioane lei.

În rest, transferuri apropiate de reperul de 1 milion de lei am mai consemnat pe 3 simboluri, acestea având mișcări neconcludente: staționare la prețul de 13,32 lei/acțiune pentru titlurile Electrica (EL), -0,18%, până la prețul de 56,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și +1,03%, până la prețul de 19,62 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
medlife
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica