Bursele din China s-au prăbușit cu 7.000 de miliarde de dolari, dar nu asta e cea mai proastă veste

Bursele din China s-au prăbușit cu 7.000 de miliarde de dolari, dar nu asta e cea mai proastă veste
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2024

Eforturile Chinei de a opri o prăbușire a burselor locale ce a atins deja o cotă amețitoare de 7.000 de miliarde de dolari aduce aminte de criza din 2015, când Beijingul a luat măsuri drastice pentru a nu se ajunge la un crah total, scrie Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De data aceasta, însă, problemele au rădăcini mult mai adânci, spun investitorii, potrivit Bloomberg.

Cisco va concedia mii de angajați CITEȘTE ȘI Cisco va concedia mii de angajați

Autoritățile au intrat în modul de criză pentru a sprijini piețele chineze aflate în cădere liberă, luând în colimator vânzătorii în lipsă și generând bani pentru bănci, în timp ce fondurile de stat stimulează achizițiile pe bursă.

Un alt semnal al faptului că Beijingul este cu adevărat îngrijorat este faptul că l-a demis brusc miercuri pe șeful „piețelor bursiere, Yi Huiman, punând în aplicare o altă metodă din „manualul” folosit și acum zece ani când a avut loc o altă prăbușire majoră.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reunește în ședință pe 29 februarie, când Teodosie va fi judecat pentru răzvrătire și presiune publică CITEȘTE ȘI Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reunește în ședință pe 29 februarie, când Teodosie va fi judecat pentru răzvrătire și presiune publică

În locul lui a fost numit Wu Qing, supranumit „măcelarul de brokeri” pentru duritatea cu care tratează jucătorii din piețele financiare.

„Schimbarea demonstrează că impulsul politic rămâne acela de a înăspri măsurile administrative mai degrabă decât de a aborda problemele fundamentale cu care se confruntă economia", au scris analiștii Eurasia Group într-o notă după această remaniere surprinzătoare.

Dar, în loc să ajute, „asta consolidează sentimentul de neliniște și afectează încrederea (investitorilor)", au explicat experții Eurasia Group.

TABEL România a devenit statistic campioana detașată a UE la manipularea pieței de energie. ANRE a dictat peste jumătate din totalul amenzilor europene din ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI TABEL România a devenit statistic campioana detașată a UE la manipularea pieței de energie. ANRE a dictat peste jumătate din totalul amenzilor europene din ultimii 10 ani

În ultima săptămână, Ministerul Securității de Stat a anunțat că Beijingul este în căutarea celor care difuzează opinii negative cu privire la perspectivele economice și de piață ale Chinei. Acest avertisment înfricoșător de a nu „denigra economia Chinei" prin „narațiuni false" este marca Mao Zedong, nu Adam Smith, subliniază Forbes. Și ridică întrebări tulburătoare în timp ce influența Chinei crește în lume.

Principala agenție de informații a Chinei a spus răspicat ceea ce era mai mult subînțeles până acum, că va acorda prioritate „consolidării propagandei economice și orientării opiniei publice".

viewscnt
Afla mai multe despre
burse china
creștere economică china
probleme economice china
crah burse china