Bursele europene au închis în creștere ușoară, investitorii analizând conflictul din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis în creștere ușoară, investitorii analizând conflictul din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Piețele bursiere europene au închis luni în creștere ușoară, în timp ce investitorii evaluează tulburările din Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 0,2%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

VIDEO Burduja: La Hidroelectrica se simte nevoia unei reîmprospătări la nivelul echipei, dar nu e decizia mea ca ministru CITEȘTE ȘI VIDEO Burduja: La Hidroelectrica se simte nevoia unei reîmprospătări la nivelul echipei, dar nu e decizia mea ca ministru

Acțiunile companiilor cu vânzare cu amănuntul au crescut cel mai mult, cu 2%, în timp ce acțiunile din domeniul sănătății au scăzut cu 0,3%.

Indicele german DAX a avansat cu 0,34%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,27%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,41%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,55% și IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,59%.

Regiunea urmărește îndeaproape ce se întâmplă în continuare în Gaza, deoarece Israelul este așteptat să înceapă o ofensivă terestră în teritoriul palestinian, după ce a adunat trupe la graniță, săptămâna trecută.

Aproximativ 1,1 milioane de palestinieni au primit un preaviz de 24 de ore pentru a evacua nordul Gazei și a se muta spre sud, dar ordinul și termenul limită au fost aspru criticate de multe agenții umanitare.

VIDEO Daniel Dines (UiPath): Umilința este bună. Eram arogant și nefericit. Anterior: Îmi plac hainele ieftine. Am trăit foarte prost la 20 ani, titlul de bogatul României mi-a adus dezavantaje. Când vede un „moment iPhone” pentru AI CITEȘTE ȘI VIDEO Daniel Dines (UiPath): Umilința este bună. Eram arogant și nefericit. Anterior: Îmi plac hainele ieftine. Am trăit foarte prost la 20 ani, titlul de bogatul României mi-a adus dezavantaje. Când vede un „moment iPhone” pentru AI

În weekend, sute de mii de palestinieni au încercat să fugă din nordul Gazei, dar călătoria este periculoasă și dificilă.

Condițiile de viață ale oamenilor din Gaza s-au deteriorat rapid. Rezervele de apă, alimente, energie electrică și medicamente s-au epuizat.

În altă parte, piețele din Asia-Pacific au început săptămâna pe o bază slabă, în timp ce investitorii așteaptă date economice cheie din China, inclusiv cifrele privind produsul intern brut din trimestrul al treilea, precum și din Japonia, în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni