Bursele europene au închis în scădere, în așteptarea reuniunii BCE din această săptămână privind dobânzile

Bursele europene au închis în scădere, în așteptarea reuniunii BCE din această săptămână privind dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Bursele europene au închis marți în scădere, deoarece piețele nu au reușit să găsească motive de optimism înaintea reuniunii Băncii Centrale Europene (BCE) de la sfârșitul acestei săptămâni, pentru stabilirea politicii monetare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în scădere cu 0,27%, marea majoritate a sectoarelor terminând în roșu, scrie News.ro.

După mulți ani de discuții și tatonări, a apărut și documentul: Preluarea de către BNR a protecției consumatorilor de servicii financiare de la ANPC CITEȘTE ȘI După mulți ani de discuții și tatonări, a apărut și documentul: Preluarea de către BNR a protecției consumatorilor de servicii financiare de la ANPC

Acțiunile companiilor din minerit au scăzut cu 0,9%, în timp ce titlurile companiilor de utilitățil au crescut cu 1,8%.

Analiștii se așteaptă ca BCE să mențină ratele dobânzilor nemodificate, joi, chiar dacă inflația arată mai multe semne de încetinire.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,1%, CAC 40 al bursei din Frankfurt cu 0,3%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat ușor, cu 0,08%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,7%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,47%.

Piețele din Asia-Pacific au avut o evoluție mixtă, în timpul reuniunii economice a guvernului Chinei, investitorii fiind atenți la detaliile planurilor economice, după ce țara a proiectat o țintă de creștere a produsului intern brut de ”aproximativ 5%” pentru 2024. Țara urmează să își crească cheltuielile de apărare cu 7,2% în 2024. Se așteaptă ca rata inflației să crească la ”aproximativ 3%”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni