Bursele europene au închis în scădere, pentru a patra ședință consecutivă. Lira sterlină a atins minimul ultimelor șase luni față de dolar

Bursele europene au închis în scădere, pentru a patra ședință consecutivă. Lira sterlină a atins minimul ultimelor șase luni față de dolar
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2023

Bursele europene au scăzut marți pentru a patra sesiune consecutivă, în condițiile în care sentimentul negativ a cuprins piețele globale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ. Acțiunile tehnologice au înregistrat cea mai mare scădere, cu 2%, în timp ce titlurile auto au fost în declin cu 1,2%, scrie News.ro.

Se îngroașă gluma pentru bănci. Impozitul de 2% crește puternic cheltuielile cu taxele. Probleme mai ales pentru cele puțin profitabile CITEȘTE ȘI Se îngroașă gluma pentru bănci. Impozitul de 2% crește puternic cheltuielile cu taxele. Probleme mai ales pentru cele puțin profitabile

Semnele că Banca Angliei și Banca Centrală Europeană (BCE) vor menține dobânzile neschimbate, în timp ce Rezerva Federală ar putea avea în rezervă o altă creștere, au influențat și monedele europene.

Lira sterlină și euro au înregistrat minime ale ultimelor șase luni față de dolarul american.

Piețele regionale de acțiuni au închis și luni în scădere, cu bursele majore și aproape toate sectoarele în teritoriu negativ.

NN Pensii are un nou CEO CITEȘTE ȘI NN Pensii are un nou CEO

Randamentul obligațiunilor pe 10 ani al Germaniei a atins luni cel mai înalt punct din 2011, potrivit Reuters, deoarece randamentele zonei euro au crescut și ele.

Investitorii așteaptă datele privind inflația din regiune, care urmează să fie publicate vineri și care ar putea influența următoarea mișcare a Băncii Centrale Europene.

Indicii DAX din Germania și CAC 40 din Franța au scăzut cu 1%, respectiv 0,7%. Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a rămas neschimbat, deoarece o serie de firme listate la Londra - inclusiv distribuitorul de electronice RS Group, banca Barclays și firma de livrare de alimente Ocado - au avut o evoluție peste cea a pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni