Bursele europene au revenit pe creștere după cinci zile de pierderi

Bursele europene au revenit pe creștere după cinci zile de pierderi
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Piețele bursiere europene au întrerupt marți o serie de cinci zile de pierderi, în timp ce investitorii au analizat cele mai recente date despre activitatea comercială din zona euro, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în urcare cu 0,4%, după o sesiune agitată, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro

OFICIAL Noi măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură CITEȘTE ȘI OFICIAL Noi măsuri de reducere a cheltuielilor. Sunt permise petreceri de Crăciun și Revelion, dar cu măsură

Acțiunile din minerit au condus câștigurile, cu o creștere de 2,6%, în timp ce titlurile auto au scăzut cu 0,9%.

Titlurile băncilor au scăzut însă cu 1%, Barclays cel mai mult, cu aproape 7% în urma rezultatelor dezamăgitoare din trimestrul al treilea.

Datele preliminare ale indicelui privind intențiile de achiziții ale managerilor din zona euro pentru octombrie au arătat o scădere neașteptată, sporind temerile de recesiune.

Este o săptămână încărcată pentru raportările financiare trimestrialei: Barclays, Hermes, Michelin, Spotify, Novartis și Norges Bank Investment Management și-au raportat rezultatele marți.

Indicele german DAX a urcat cu 0,54%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,63%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,20%, Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,05%.

Piețele din Asia-Pacific s-au redresat și au șters pierderile anterioare, pe măsură ce investitorii evaluează datele economice din Japonia și Australia, precum și indicele prețurilor de producție din octombrie în Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni