Sesiune “verde” la BVB. Salt de 10% pe acțiunile Fondul Proprietatea, aviz de la ASF pentru lansarea unei oferte publice la un preț semnificativ peste cel din piață

Sesiune “verde” la BVB. Salt de 10% pe acțiunile Fondul Proprietatea, aviz de la ASF pentru lansarea unei oferte publice la un preț semnificativ peste cel din piață

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 oct 2023

Lansarea preconizată a unei oferte de răscumpărare de către Fondul Proprietatea, la un preț semnificativ peste cel din piață, a atras un interes ridicat pentru acțiunile fondului, care au câștigat peste 10%, pe al doilea rulaj al zilei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) a anunțat, marți, că a primit aprobare de la ASF pentru lansarea unei oferte publice de cumpărare a unui număr de până la 670 milioane de acțiuni proprii, echivalent cu 11,81% din capitalul social.

Prețul de cumpărare este de 0,6319 lei/acțiune, cu aproximativ 52% peste prețul de 0,4165 lei la care au închis acțiunile luni. Oferta este așteptată să se deruleze între 31 octombrie și 5 ianuarie.

Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot CITEȘTE ȘI Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot

Titlurile FP s-au apreciat cu 10,44% în urma anunțului astăzi, până la prețul de 0,46 lei, pe transferuri în valoare de 24,13 miloane de lei, reprezentând 35% din rulajul de 67,8 milioane de lei al pieței de acțiuni.

Pe primul loc în topul tranzacțiilor s-a situat Hidroelectrica (H2O), cu transferuri totale de 26,27 milioane de lei, inclusiv două tranzacții de tip deal în valoare cumulată de aproape 24,4 milioane de lei. Acțiunile companiei de energie au avansat cu 0,69%, la 116,8 lei.

Indicele BET s-a apreciat cu 0,97%, până la 14.175,64 puncte, un câștig apropiat fiind consemnat și pe indicele compozit BETPlus.

Banca Transilvania (TLV, +0,74%) a fost al treilea cel mai tranzacționat emitent marți, cu un rulaj de 4 milioane de lei, urmată de OMV Petrom (SNP, +0,36%), cu schimburi de circa 2,7 milioane de lei.

BET-FI, indicele sectorului financiar, s-a apreciat cu 2,6%, iar BET-NG a avansat cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni bvb
bursa bucuresti
fondul proprietatea
rascumparare actiuni fondul proprietatea