Bursele europene au scăzut cu peste 1%. Stoxx 600, cea mai proastă evoluție de la jumătatea lunii aprilie

Bursele europene au scăzut cu peste 1%. Stoxx 600, cea mai proastă evoluție de la jumătatea lunii aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Bursele europene au închis în scădere cu peste 1%, Stoxx 600 înregistrând cea mai proastă evoluție de la jumătatea lunii aprilie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Indicele Stoxx 600 a încheiat iua în declin cu  cu 1,08% și toate sectoarele și bursele majore au fost în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Rompetrol Rafinare - Investiție de 16 milioane dolari în reactoare moderne la Petromidia. Își caută și partener în realizarea unei centrale pentru hidrogenul verde CITEȘTE ȘI Rompetrol Rafinare - Investiție de 16 milioane dolari în reactoare moderne la Petromidia. Își caută și partener în realizarea unei centrale pentru hidrogenul verde

Acțiunile miniere au condus pierderile, cu un declin de 2,12%. Acțiunile gigantului minier Anglo American au coborât cu 3,89% după ce BHP Group a spus că nu intenționează să facă o ofertă fermă de achiziție.

Titlurile International Distribution Services, proprietarul companiei britanice Royal Mail, au crescut cu 4,36% după ce a acceptat o ofertă de preluare de 3,57 miliarde de lire sterline (4,56 miliarde de dolari) de la miliardarul ceh Daniel Kretinsky.

Indicele Stoxx 600 a scăzut și marți, cu 0,6%, în condițiile în care investitorii se concentrează pe perspectivele dobânzilor cheie și monitorizează creșterea randamentelor obligațiunilor globale.  Stoxx 600 este pe cale să încheie luna mai în cre.tere, susținut de rezultatele trimestrialeș i anuale raportate de companii.

Indicele german DAX a coborât cu 1,1%, CAC 40 al bursei din Paris a pierdut 1,52%, în timp de indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a scăzut cu 0,86%, Indicele italian FTSE MIB ascăzut cu 1,47%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 1,16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni