Bursele europene au scăzut puternic, investitorii luând în considerare perspectivele economice globale

Bursele europene au scăzut puternic, investitorii luând în considerare perspectivele economice globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Bursele europene au scăzut puternic miercuri, prelungind un început sumbru al tranzacțiilor în noul an, investitorii luând în considerare perspectivele economice globale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,9% în urma unei sesiuni de tranzacționare mixte, scrie News.ro.

ANUNȚ Program nou pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu bani prin PNRR. Care sunt condițiile și ce valoare au voucherele CITEȘTE ȘI ANUNȚ Program nou pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu bani prin PNRR. Care sunt condițiile și ce valoare au voucherele

Acțiunile producătorilor de alimente și băuturi au urcat cu 0,2%, în timp ce titlurile companiiilor de construcții și materiale au scăzut cu 2,9%, iar cele tehnologice cu 1,9%.

Gigantul maritim danez Maersk și-a extins însă câștigurile de marți ale acțiunilor, pentru a închide în urcare cu 5,1%, după ce a anunțat că va menține decizia de oprire a transporturilor prin Marea Roșie, din cauza preocupărilor de securitate, care ce ar putea duce la creșterea tarifelor de transport maritim.

Acțiunile au început puternic în 2024, Stoxx atingând marți cel mai ridicat nivel din aproape doi ani, dar și-au pierdut impulsul înainte de sfârșitul sesiunii, pentru a închide ușor în scădere.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,47%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,66%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,55%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 1,4%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,26%.

Bursele din Asia-Pacific au scăzut peste noapte, acțiunile din Coreea de Sud și Taiwan conducând declinul, deoarece marile firme tehnologice, inclusiv producătorii de cipuri, au fost sub presiune după ce Barclays a retrogradat acțiune Apple.

Bursa americană Nasdaq a înregistrat marți cea mai slabă evoluție din noiembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni