Bursele europene, în creștere după ce Franța a redeschis granițele cu Marea Britanie. Șanse ca un acord post-Brexit să fie semnat astăzi

Bursele europene, în creștere după ce Franța a redeschis granițele cu Marea Britanie. Șanse ca un acord post-Brexit să fie semnat astăzi
scris 23 dec 2020

Bursele europene cresc miercuri după ce Franța a acceptat să își redeschidă granițele cu Marea Britanie. Totodată, apetitul investitorilor este încurajat de informațiile potrivit cărora un acord post-Brexit între UE și Marea Britanie ar putea fi încheiat chiar astăzi.

Franța a descis să permită din nou intrarea în țară a celor veniți din Marea Britanie, începând cu noaptea de marți spre miercuri, în baza unui test Covid-19 negativ. Decizia a permis circulația miilor de șoferi de camion blocați în portul Dover. Înainte de ridicarea interdicției de circulație, pe străzile din Dover au existat altercații între șoferi și echipaje de poliție, potrivit Reuters.

Companiile chineze au atras în acest an 11,7 miliarde de dolari prin intermediul a 30 de oferte publice inițiale efectuate în SUA, cel mai mult după 2014 CITEȘTE ȘI Companiile chineze au atras în acest an 11,7 miliarde de dolari prin intermediul a 30 de oferte publice inițiale efectuate în SUA, cel mai mult după 2014

Indicele paneuropean Stoxx 600 este în creștere cu 0,44%. Indicele CAC (40) urcă cu 0,76%, DAX (Frankfurt) crește cu 0,81%, în timp ce FTSE 100 (Londra) scade ușor (inclusiv pe fondul îngrijorărilor legate de noi restricții).

Aceasta este a doua zi de revenire pe bursele europene după prăbușirea abruptă din ședința de luni.

Robert Peston, jurnalist politic la postul TV britanic ITV News, a scris pe Twitter că un acord între Marea Britanie și UE ar putea fi semnat chiar astăzi, în condițiile în care negocierile privind drepturile de pescuit au înregistrat progrese.

Informația oferă noi speranțe privind acordul post-Brexit după ce Uniunea Europeană a respins, ieri, o nouă propunere a Marii Britanii privind drepturile de pescuit, prin care premierul britanic Boris Johnson încearca să încheie, pe ultima sută de metri, un acord cu blocul comunitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
lockdown
granite marea britanie
calatorii marea britanie
dover
acord brexit
drepturi pescuit
negocieri brexit