BVB – sesiune cu doar 3 nume

BVB – sesiune cu doar 3 nume

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 aug 2021

Lichiditatea de pe piața de acțiuni românească nu a mers în adâncime și investitorii și-au catalizat interesul pentru doar câteva titluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare s-a încheiat la Bursa de Valori București cu o ședință anostă, în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,43 milioane lei (4,93 milioane euro), asigurat în proporție de 43,45% de activitatea pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), inclusiv prin aportul unui transfer de tip deal în valoare de 2,98 milioane lei. În piața reglementată cotația a staționat la nivelul de 2,9800 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 7,58 milioane lei.

Acestea au fost urmate de titlurile MedLife (M), cu tranzacții de 2,13 milioane lei într-o zi în care prețul, de asemenea, a stagnat la nivelul de 16,15 lei/acțiune, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP) care s-au corectat cu 0,43%, până la prețul de 1,8320 lei/acțiune.

Alumil Rom Industry își majorează afacerile semestriale cu o treime. Acțiunile cresc la bursă CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry își majorează afacerile semestriale cu o treime. Acțiunile cresc la bursă

Deși singurele acțiuni care au depășit reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei, în ansamblu piața a uract la nivelul indicilor: +0,25% pentru indicele compozit BET Plus, +0,23% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.718,76 puncte, +0,92% pentru indicele energetic BET-NG și +0,26% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.085,60 puncte este într-o reacție din media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), cea care definește tendința pe termen scurt.

BVB – sesiune cu doar 3 nume

Ca de mai multe ori pe parcursul săptămânii, actiivitatea slabă din piața de acțiuni a fost parțial compesantă de un interes sporit pentru piața certificatelor. Transferurile pe acest segment s-au ridicat la 5,59 milioane lei (1,13 milioane euro), inclusiv schimburi însumând 2,58 milioane lei pe un produs structurat de tip turbo emis de BRK Financial Group și având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brk financial
fondul proprietatea
medlife